Logo

X

35 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji, jedna osoba umrla

Na području županije u samoizolaciji je 765 osoba

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus je testirano 214 uzoraka od kojih je 35 bilo pozitivno, a u umrla je jedna osoba, izvijestio je u petak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Jedanaest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, pet je iz Đakova, iz Donjeg Miholjca, Našica i Valpova po tri, iz Belog Manastira, Petlovca i Popovca po dvije, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bilja, Gorjana i Marijanaca.

„Na bolničkom liječenju nalazi se 112 osoba. Njih 84 liječi se u KBC-u od kojih su 14 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata. U zadnja 24 sata umrla je jedna osoba u dobi od 72 godine. Na području županije u samoizolaciji je 765 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici provjerili su 21 osobu u samoizolaciji od kojih tri u Osijeku, Đakovu i Našicama nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 82 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mjera u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima i drugim objektima. Utvrdili su tri nepravilnosti te izdali nalog za njihovo otklanjanje.

(Hina)

Foto: arhiva