Logo

X

18. Dani plesa u Slavonskom Brodu

Dani plesa su ove godine posvećeni primabalerini Miji Čorak Slavenskoj

Čuvajući uspomenu na prvu domaću primabalerinu koja je gracioznošću i ljepotom očarala svijet, afirmirajući istovremeno ples i plesnu umjetnost, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić 18. godinu za redom, organizirat će Dane plesa posvećene Miji Čorak Slavenskoj.

Ovogodišnji Dani plesa započet će u subotu 20. veljače u 19 sati svečanim postavljanjem vijenca na spomen-ploču rodne kuće poznate hrvatske balerine u Ulici Ante Starčevića 3 u Slavonskom Brodu. Nakon toga, s početkom u 19:30, na programu je plesna predstava INDIVIDUE(T). U isto vrijeme, svi oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati programu, moći će na YouTube kanalu i Facebook stranici Kazališno-koncertne dvorane pratiti multimedijalnu izvedbu plesne predstave Individue(t) koja je izvedena pred digitalnom publikom u sklopu projekta Digitalni performans.

U ponedjeljak 22. veljače u 19 sati na programu je plesna predstava za djecu POLYGON, a u srijedu 24. veljače u 19:30 plesna predstava PLAYING REALITY nakon koje će se održati projekcija eksperimentalnog plesnog filma 1. DISONANTNI KOMAD ZA KAMERU I TIJELO. Izravan prijenos plesne predstava PLAYING REALITY moći ćete pratiti na YouTube kanalu i Facebook stranici Kazališno-koncertne dvorane.

Ovogodišnja manifestacija zatvorit će se u subotu 27. veljače u 19:30 uz svečani program VEČER PLESA I BALETA u izvedbi HNK u Osijeku.

U sklopu manifestacije, 26. i 27. veljače, održat će se plesna radionica KREATIVNI PLESNI LABORATORIJ za učitelje koji se kroz svoj rad bave plesnom pedagogijom. Voditeljica radionice je Ilijana Lončar, plesna pedagoginja i koreografkinja.

Svi programi održat će se u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić uz poštivanje propisanih protuepidemioloških mjera. Ulaznice za besplatne programe INDIVIDUE(T), POLYGON, PLAYING REALITY dostupne su na blagajni Dvorane sat vremena prije početka predstave, a ulaznice za VEČER PLESA I BALETA prodavat će se od ponedjeljka 22. veljače 2021.

Foto: unsplash