Logo

X

142. rođendan Crvenog križa u Osijeku – organizirana velika humanitarna akcija

Na prostoru Republike Hrvatske djeluje već 142 godine, a provođenjem svoje misije prisutan je u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se u čast Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi. Tim danom počinje i Tjedan Crvenog križa koji se obilježava svake godine od 8. do 15. svibnja.

Svake godine 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, najbrojnije i najstarije svjetske humanitarne organizacije, koja na prostoru Republike Hrvatske djeluje već 142 godine i koja je provođenjem svoje misije prisutna u gotovo svim zemljama svijeta te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje milijune članova i volontera.

Povodom 142. rođendana Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek organizira akciju dobrovoljnog davanja krvi, a uz pomoć Stožera civilne zaštite Grada Osijeka koji je osigurao prostor za održavanje akcije.

Akcija će se održati 8. svibnja u GČ Tvrđa (Vijenac Ivana Meštrovića 26 F) od 17,00 do 20,00 sati te pozivamo sve dobrovoljne davatelje i one koji to žele postati, da nam se pridruže na akciji dobrovoljnog davanja krvi te na taj način obilježimo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Akcija će biti organizirana prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite uz maksimalno poštivanje sigurnosnih mjera na samoj akciji.

Molimo sve na poštivanje razmaka od 2 metra te na strpljenje i razumijevanje ukoliko bude dužih čekanja.