Logo

X

Završen rukometni Croatia cup u Osijeku

Neposredno prije utakmice dodijeljene su nagrade Hrvoju Horvatu i Miljenku Raku za razvoj sporta i rezultate ostvarene na području OBŽ

U osječkoj dvorani Gradski vrt, u subotu (8. siječnja 2022. godine) završen je Croatia cup, drugom utakmicom između Hrvatske i Rusije koja je odnijela pobjedu u subotnjem dvoboju.

Neposredno prije utakmice dodijeljene su nagrade Hrvoju Horvatu i Miljenku Raku za razvoj sporta i rezultate ostvarene na području Osječko-baranjske županije.

Nagrade su im dodijelili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković i predsjednik Zajednice sportova grada Osijeka Ivan Kos. Trenutni hrvatski izbornik Hrvoje Horvat dobio je nagradu “Sokol” 2020.g. za izuzetna sportska postignuća, a u svojoj je bogatoj rukometnoj karijeri bio hrvatski igrač i reprezentativac, izbornik mlađih kategorija Hrvatske reprezentacije od 2011. do 2017. godine te trener RK Nexe, od 2016. do 2021. godine, s kojima ostvaruje i najbolji klupski rezultat.

Miljenko Rak dobio je nagradu za doprinos razvoju sporta i sportskih rezultata na području Osječko-baranjske županije zahvaljujući angažmanu kao trener AK Slavonije u razdoblju najboljih klupskih rezultata. Ovaj je vrhunski atletičar kondicijski trener mnogim osvajačima medalja na Europskim i Svjetskim prvenstvima, kao i Balkanskim, Mediteranskim i Olimpijskim Igrama te je priznati međunarodni kondicijski stručnjak s iskustvom rada u nogometnim klubovima Besiktas, Lokomotiv Moskva i West Ham.

Rukometna reprezentacija nastavlja s pripremama u Osijeku nakon čega odlazi na Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj koje se održava od 13. do 30. siječnja 2022. godine.

foto: OBŽ