Logo

X

(VIDEO) Prizor koji će svima ugrijati srce…

Pijanist koji je pronašao način da u svakoj mački probudi najveću "mazilicu" - Poslušajte i sami :)

Opće je poznato da glazba umiruje. Jednako nam tako nije ni strano da glazba pozitivno djeluje i na životinje i biljke. Neke biljke brže rastu uz određenu glazbu, a neke životinje se smire i opuste.

Sarper Duman pijanist je koji radi u glazbenoj školi, a osim glazbe ima još jednu veliku ljubav, mačke.

“Dvije najljepše stvari u mom životu su mačke i glazba. Kad god im sviram na klaviru postanem sretniji. Uvijek spašavam nove mačke i sviram im dok ne zaspu. One su moj život, moje srce i moja inspiracija. One su moje sve”, kaže Duman.

Dodaje kako svako jutro čisti pet kutija s mačjim pijeskom i mete cijelu kuću. Ali, rad mu uopće ne smeta, jer “one su toga vrijedne”.

Neke mačke koje žive s njim su ostale bez nogu, bez očiju, a neke su i potpuno slijepe. Ono što im je svima zajedničko je to da reagiraju na njegovu umirujuću glazbu i nalaze svoj mir.

“Radim u glazbenoj školi gdje šest sati dnevno dajem instrukcije iz sviranja. Ponekad su mi dani veoma iscrpljujući, ali svaki dan me kod kuće čeka pregršt ljubavi.”

Sviranje i briga za svoje mačke nije jedino što Duman radi. Preko noći hrani životinje lutalice, a kući donosi one koje ga trebaju najviše. Često ozlijeđene ili bolesne, napuštene ili pothranjene, kod njega sve nađu ljubav i sigurnost.

“Nikad neću prestati brinuti o njima i nikad im neću prestati svirati.”

Ako Vas zanima kako zvuči glazba koju ove mačke toliko obožavaju, pogledajte sami na videu ispod, a ako se osjećate velikodušno, pronađite neku humanitarnu udrugu za napuštene životinje u Vašoj okolici i donirajte im koju kunicu. Sigurno će Vam biti zahvalne.

Ako Vas zanima više, Sarpera Dunama možete pratiti i na Instagramu.

foto: youtube (screenshot)