Logo

X

Velika postignuća za čak tri vina Jasne Antunović u 2023. stižu s prestižnog američkog Wine Enthusiast-a!

To mi je dodatni kreativni poticaj, osobito kada je u pitanju graševina, hrvatska perjanica u bijelim sortama, a našim uvoznicima za SAD, rekla je Jasna Antunović

S ponosom vas obavještavamo da su ocjenjivači prestižnog i utjecajnog američkog vinskog časopisa i on-line medija WINE ENTHUSIAST u 2023. godini, čak tri vina JASNE ANTUNOVIĆ ocijenili s više od 90 bodova, čime su se pridružili listi „IZVRSNIH“, odnosno kategoriji  EXCELLENT“  vina na platformi koja ima publiku od 5,1 milijuna potrošača diljem svijeta.

Tri su vina Jasne Antunović na Wine Enthusiast-u bodovana s preko 90 bodova, a sva su iz kategorije „VINA ANTUNOVIĆ GRAND SELECTION“. Radi se o selekciji velikih i kompleksnih autorskih vina, koja nastaju samo pomnim odabirom vina najboljih berbi, a proizvode se u vrlo malim, limitiranim serijama. Vina su to kojima se posvećuje posebna pažnja i briga u svim fazama njihova stvaranja prema visokim, beskompromisnim i najstrožim kriterijima same autorice, Jasne Antunović.

Postignuća  VINA ANTUNOVIĆ na WINE ENTHUSIAST 2023

GRAŠEVINA TRADITION 2017 GRAND SELECTION VINA ANTUNOVIĆ
93 boda i titula „HIDDEN GEM“ (skriveni dragulj)

Recenzija za GRAŠEVINA TRADITION 2017 GRAND SELECTION
Wine Enthusiast, Mike DeSimone, 5.1.2023

Arome zelene kruške, mandarine i jasmina otvaraju put okusima žute jabuke, limuna, korice, vanilije, latica ruže i daškom muškatnog oraščića. Ovo vino je kremasto na nepcu i nudi završnu notu slanosti bogate mineralima. Antunović 2017 Tradition Grand Selection Graševina (Croatia) Rating and Review | Wine Enthusiast

JUBILEA RESERVE N/V GRAND SELECTION  VINA ANTUNOVIĆ

91 bod 

Recenzija za vino JUBILEA RESERVE N/V GRAND SELECTION
Wine Enthusiast, Mike DeSimone, 1.11.2023. 

Ovo vino duboke žute boje ima arome breskve, manga i lista kadulje. U okusu lijep kontrast tropskog voća, slanih nota miješanih orašastih plodova i sušenog mediteranskog bilja. Puna tekstura, svijetle citrusne note i prisutnost okusa maslaca od kakaovca čine ga ugodno pitkim. Antunović NV Grand Selection Jubilea Reserve White Rating and Review | Wine Enthusiast

CHARDONNAY SUR LIE 2017 GRAND SELECTION VINA ANTUNOVIĆ

 91 bod

Recenzija za vino CHARDONNAY SUR LIE 2017 GRAND SELECTION
Wine Enthusiast, Mike DeSimone, 16.11.2023.

Arome Fuji jabuke, žute trešnje i svježeg đumbira uvertira su  Granny Smith jabuke, karambole, kakao maslaca, lista mente, mljevenog đumbira i jasmina u okusu. Spoj bogate okusne senzacije i živahnih kiselina stvaraju ugodnu na nepcu. https://www.wineenthusiast.com/buying-guide/antunovi-2017-grand-selection-sur-lie-chardonnay-chardonnay-danube-river-plains/PROD_WINEENTHUSIAST_REVIEWS

„Vrlo sam ponosna na činjenicu da su moja vina prepoznata u USA i na najnovije odlične ocjene ocjenjivača WINE ENTHUSIAST-a.

To mi je dodatni kreativni poticaj, osobito kada je u pitanju graševina, hrvatska perjanica u bijelim sortama, a našim uvoznicima za SAD, tvrtki Croatian Premium Wine Importers, znak da smo na pravom putu kod odluke o odabiru upravo Vina Antunović  iz Grand Selection za zahtjevno tržište SAD“, reakcija je Jasne Antunović na ova velika postignuća.

Potvrde za požrtvovnost i predanost vinskom stvaralaštvu Jasne Antunović velikih su magnituda te predstavljaju veliku motivaciju da sa svojim sinom Branimirom, mladim enologom koji je početkom 2023. lansirao svoje prvo autorsko mono sortno crveno vino CabFranc, nastave provoditi svoje jasne vizije u misiji koja je od osnutka branda VINA ANTUNOVIĆ do danas imala cilj introducirati postulate, postati uzoritim primjerom i vodeći brand boutique vinarstva Hrvatske.

Boutique vinarija Antunović apsolutno je posvećena beskompromisnoj proizvodnji iznimnih, velikih vina malih serija od grožđa sa ukupnih 13,5 ha vlastitih nasada internacionalnih bijelih i crnih sorti, s većinskim udjelom sorte graševina, na vjerojatno najimpresivnijim vinogradarskim položajima posebnih mikroklimatskih obilježja, a koji su s tri strane obgrljeni Dunavom. Za svaku stranu po jedno priznanje s Wine Enthusiast-a!