Logo

X

Večer vina i umjetnosti u Perivoju kralja Tomislava ispunila sva očekivanja

Velik broj posjetitelja i ovoga je puta potvrdio kako Osječani i njihovi gosti prepoznaju i uživaju vrijednost ovoga događaja

U osječkom Perivoju kralja Tomislava sinoć je održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti, manifestacija koja je izvrstan promotor kvalitetnih vina s ovih prostora.

Velik broj posjetitelja i ovoga je puta potvrdio kako Osječani i njihovi gosti prepoznaju i uživaju vrijednost ovoga događaja, a Perivoj se pokazao kao izvrsno mjesto za susret umjetnosti, vina i dobroga ozračja.

Ideju nove lokacije pozdravio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić, istaknuvši kako mu je drago da su osječki parkovi oživjeli na ovaj način.

– Želim izraziti dobrodošlicu svim Osječankama i Osječanima i njihovim gostima, uistinu smo svi jedva dočekali ovu izvrsnu manifestaciju na novoj lokaciji, s obzirom na to da nam je u tijeku obnova Tvrđe – rekao je Radić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako unatoč pandemiji uspijevaju iznaći način da se održe već etablirane manifestacije koje su uvijek dobro posjećene.

– Osječko-baranjska županije ima vrlo kvalitetnu vinsku kartu u svoja četiri vinogorja, a ovo je izvrstan način da osim vina, posjetitelji upoznaju i naše vinare i čuju njihove vinske priče – kazao je Anušić.

Večeri vina i umjetnosti inače se od 2013. organiziraju tri puta godišnje, no ovogodišnje proljetno izdanje izostalo je zbog pandemije koronavirusa. Organizator manifestacije je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, a ovogodišnju su Večer obogatili i partneri iz Villanyja, udruga ReArt, umjetnik Nikola Faller, Muzej likovne umjetnosti, program In da Sofa, te brojni drugi.

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti tako je ispunila sva očekivanja, a bude li epidemiološka situacija dozvoljavala – na jesen nas očekuje i drugo izdanje na jednoj od prekrasnih osječkih lokacija.

Foto: Osječko-baranjska županija