Logo

X

Uskoro u Osijek stiže svjetska gimnastička elita!

Mnogobrojni gledatelji na tribinama, ali i ispred malih ekrana u cijelom svijetu moći će uživati u izvedbama najboljih gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta

Pod sloganom „Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku i vrhunski sportski event!“ od 22. do 26. svibnja Osijek će ponovno biti domaćin olimpijskim, svjetskim i europskim osvajačima medalja u gimnastici u sklopu jedanaestog izdanja DOBRO World Cupa. Mnogobrojni gledatelji na tribinama, ali i ispred malih ekrana u cijelom svijetu moći će uživati u izvedbama najboljih gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta.

Ovaj veliki sportski događaj najavljen je na konferenciji za medije održanoj danas, 25. travnja, u Sokol centru, a ujedno je najavljen i Gastro&Wine&Music Festival FEELGOOD WEEKEND u kojemu će 24. i 25. svibnja moći uživati brojni Osječani i gosti DOBRO World Cupa.

Konferenciji za medije nazočio je i župan Ivan Anušić, koji je istaknuo da su upravo sportski događaji poput ovoga ključ kako bi se povećala i turistička vidljivost Osječko-baranjske županije.

– Manifestacije kao što je Svjetski kup u gimnastici na kojem će sudjelovati sportašice i sportaši iz 30 zemalja svijeta donose iznimno veliku vrijednost u brendiranju naše Županije. Riječ je o zasigurno najvećem sportskom događaju na istoku Hrvatske, koji Županija podupire i pomaže u svakom smislu, pa tako i financijskom – rekao je župan.

Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe, glavnog pokrovitelja natjecanja naveo je razlog doprinosa Žito grupe ovom natjecanju.

– Poduzetnici imaju zadatak da stvaraju novu vrijednost. Dio te nove vrijednosti se disperzira na investicije i proširenje kapaciteta tvrtke, a dio uvijek mora ići u zajednicu kako bi se poboljšala kvaliteta života – poručio je Pipunić.

Zadivljen onim što je vidio u Sokolskom domu, Dubravko Šimenc, voditelj odjela za strateške projekte u Hrvatskoj turističkoj zajednici naglasio je da HTZ i ove godine nastavlja putem svog projekta „Sportska Hrvatska“ podržavati vrhunska sportska događanja.

– Kao što i sami znate, naši sportaši su najbolji promotori Hrvatske u Europi i svijetu, a ovakva događanja pozicioniraju Slavoniju i Osijek na turističkoj i sportskoj karti svijeta – rekao je Šimenc.

 

foto: Osječko-baranjska županija

(Osječko-baranjska županija)