Logo

X

U Osijeku otvoren prvi dio budućeg Veteranskog centra Ministarstva hrvatskih branitelja

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara podsjetio je kako je Vlada RH 1. prosinca 2017. godine donijela odluku o prijenosu prava upravljanja nad zgradom nekadašnjeg osječkog hotela "Mursa" te donijela zaključak o uspostavi Veteranskog centra u Osijeku.

U sklopu obilježavanja Dana obrane grada, 5. prosinca u Osijeku je u srijedu otvoren prvi dio novouređenih administrativnih prostorija budućeg Veteranskog centra Ministarstva hrvatskih branitelja (MHB).

U cilju jačanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsko-stradalničku populaciju u novorueđene prostorije preselit će se uredi osječke Područne jedinice MHB-a, Centra za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije, Odjel za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji te županijska Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara podsjetio je kako je Vlada RH 1. prosinca 2017. godine donijela odluku o prijenosu prava upravljanja nad zgradom nekadašnjeg osječkog hotela “Mursa” te donijela zaključak o uspostavi Veteranskog centra u Osijeku.

Dodao je kako je u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 288,8 milijuna kuna za izgradnju veteranskih centara u Daruvaru, Petrinji, Sisku i Šibeniku, čiji se početak izgradnje očekuje u drugoj polovici iduće godine, a i za nastavak izgradnje osječkog centra također se planiraju EU sredstva.