Logo

X

Tribina „Mladi mladima o EU“

Tribina će se održati 9. svibnja 2019. na Pravnom fakultetu u Osijeku

Informacijski centar Europe Direct Osijek koji djeluje u okviru Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Knjižnica – Europski dokumentacijski centar PRAVOS i Studentski zbor PRAVOS pozivaju Vas na tribinu koja će se održati 9. svibnja 2019. na Pravnom fakultetu u Osijeku, ulica Stjepana Radića 13 (dvorana 2), s početkom u 11 sati.

9. svibnja svake godine diljem Europske unije obilježava se Dan Europe.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Europe posvećujemo predstojećim izborima za Europski parlament koji će se u Hrvatskoj održati 26. svibnja 2019.

U uvodnom dijelu tribine bit će obuhvaćene informacije o ulozi i funkcioniranju Europskog parlamenta te o europskim izborima, a mladi će s mladima podijeliti svoja iskustva i znanja o EU vrijednostima i mogućnostima. Tijekom EU parlaonice sudionici će imati priliku izraziti svoje poglede i stavove o pojedinim EU politikama i o budućnosti Europe.

PRIJAVA:

https://forms.gle/TFaUQHgbhgCBdgnV7

[Svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju]

 

Nešto kasnije, od 20:00 do 22:00 sata organiziramo nagradni „EU kviz“.  Vašu prijavu za EU kviz možete učiniti na službenoj facebook stranici Studentskog zbora PRAVOS: https://www.facebook.com/SZPRAVOS/

Organizacijom ovog događanja želimo mladima približiti informacije o Europskom parlamentu i predstojećim europskim izborima te ih potaknuti da budu aktivni građani koji sudjeluju u izgradnji buduće Europe. Jedan od načina je i sudjelovanje na europskim izborima.

foto: Informacijski centar Europe Direct Osijek