Logo

X

TIKfest – festival oživljene povijesti i gastronomije

Osmišljen je bogati program koji će, od 10 do 19 sati, sudionike i posjetitelje vratiti u povijest, a uz dvorac i kompleks koji ga okružuje, doživljaj će biti potpun

U subotu, 7. svibnja, kompleks dvorca Tikveš bit će glavno mjesto održavanja prvog festivala oživljene povijesti i gastronomije – TIKfesta. Projekt Transdanube Travel Stories za cilj ima podržati održivi razvoj turizma na lokalitetima uz Dunav, a festival je dio ovog velikog projekta. Osmišljen je bogati program koji će, od 10 do 19 sati, sudionike i posjetitelje vratiti u povijest, a uz dvorac i kompleks koji ga okružuje, doživljaj će biti potpun.

Uz bogatu gastronomsku ponudu festivala, posjetitelje očekuje besplatna interpretativna šetnja kompleksom dvorca Tikveš predvođena nadvojvotkinjom Von Habsburg (Nikolina Baškarad) kao i brojne radionice te izložbe za sve uzraste vezane za oživljenu povijest i baranjsku gastronomiju. U programu koji počinje od 10 sati posjetitelji će moći doživjeti borbu s rimskim legionarima (Legio VI Herculia – Čuvari grada Zagreba), djeca će prisustvovati izradi pravog rimskog vojnog tabora (Institut za arheologiju), u suradnji s Muzejom Slavonije prikazat će se moda iz vremena Habsburgovaca, a prisutni će moći sudjelovati i u likovnoj radionici „Grb moje obitelji”. Uz sve navedeno održat će se i dječje igre na otvorenom te degustacije rimskih poslastica i napitaka.

Kompletan program i satnice možete pogledati na – TIKfest 2022 program

Zbog posebnosti projekta i naglasku na održivosti i očuvanju lokaliteta, dolazak u Tikveš neće biti moguć osobnim automobilima, ali zato je osiguran prijevoz u suradnji s osječkim GPP-om koji će prevoziti posjetitelje od Osijeka. Polasci s Gajevog trga: 9:30 h / 13:00 h / 16:15 h , a uključuju vođeni obilazak nakon dolaska u Tikveš (potrebna je registracija.) Polasci s prijemnog centra Parka prirode Kopački rit: 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 /14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00 (nije potrebna registracija).

Za ulazak na Festival potrebno je kupiti ulaznicu za Park prirode Kopački rit (20,00 kn po osobi). Upute za kupnju ulaznice dolaze na e-mail adresu nakon ispunjavanja prijavnog obrasca. Prijave za autobus Osijek-Tikveš su otvorene do 4.5.2022., a prijaviti se možete preko poveznice: https://forms.gle/9Rt3ZZC9RFkAvACS9

Tikfest se održava u sklopu projekta Interreg Danube Transnational Programme, a sufinanciran je sredstvima Europske unije (ERDF, IPA, ENI) i Danubeparks.

Doživimo povijest zajedno – vidimo se u Tikvešu!