Logo

X

Svečana dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 2019. godinu

Ove godine certifikat je dobilo 76 OPG-ova

Jučer se na Gornjogradskoj tržnici na prostoru Eko trga održala svečana dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 2019. godinu.

Već jedanaesti put Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, Osječko-baranjskom županijom i Gradom Osijekom vrši evaluaciju i certifikaciju pod nazivom “Proizvodi hrvatskog seljaka” svih OPG-ova koji svoje proizvode samostalno proizvode na području Osječko-baranjske županije.

Ove godine certifikat je dobilo 76 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a to su: Erdut (2), Dalj Planina (2), Bijelo Brdo (2), Čepin (4), Cret Bizovački (1), Hrastin (1), Kopačevo (6), Valpovo (1), Draž (2), Grabovac (1), Jagodnjak (3), Lug (4), Vardarac (1), Valpovačka Satnica (1), Čokadinci (1), Beničanci (1), Petrijevci (1), Vladislavci (1), Darda (1), Podravski Podgajci (1), Dalj Planina (1), Zmajevac (2); dok su na području grada Osijeka certifikat dobili: Tenja (5), Josipovac (5), Tvrđavica (14), Osijek (6), Brijest (1), Podravlje (1).

“Osječka tržnica s Udrugom hrvatskih tržnica jedanaestu godinu izdaje ove certifikate. To je projekt koji Udruga hrvatskih tržnica radi na području cijele države, a mi smo među najbrojnijima. Imamo 76 certificiranih lokalnih proizvođača koji su provjereni od strane i stručnjaka i naših djelatnika te smo im mi ovim certifikatom podigli njihov renome tako da smo provjerili jesu li oni uistinu proizvođači i jesu li oni trgovci koji su donijeli svoje proizvode”, izjavio je direktor Tržnice d.o.o. Igor Medić.

“Grad kao osnivač Tržnice d.o.o. izuzetno brine da tržnica pruža sve potrebne uvjete za naše izlagače, pogotovo proizvođače, najvažniji fokus su slavonski seljaci. Dodjela ovih certifikata je bitna iz razloga da kupci znaju od koga kupuju, od naših seljaka koji izravno s polja ovdje donose svježe namirnice i da tako znaju što kupuju, pogotovu u razdoblju kada se sve više pazi na zdravu prehranu. Zato podržavamo Eko trg koji se održava na osječkoj tržnici, gdje želimo našim sugrađanima pružiti apsolutno sve najbolje uvjete”, izjavio je drugi potpredsjednik Gradskog Vijeća Karlo Šatvar i zaključio s izrekom kako je svaka tržnica trbuh grada.

Tako je Tržnica d.o.o. još jednom potvrdila svoju ulogu u zaštiti domaće proizvodnje omogućavanjem direktne prodaje sezonskih domaćih proizvoda, a građanima Osijeka pružila mogućnost zdravijega i kvalitetnijega načina života.

foto: Grad Osijek