Logo

X

Sud odbio prijedlog za određivanje pritvora Zlatku Pinjuhu

Sudac istrage ocijenio je da se nisu stekle sve potrebne okolnosti za određivanje istražnog zatvora, posebice što se tiče mogućnosti ponavljanja kaznenog djela

Sudac istrage osječkog županijskog suda nije prihvatio prijedlog USKOK-a za određivanje istražnog zatvora uhićenom načelniku općine Čeminac Zlatku Pinjuhu, nego je pritvor zamijenio mjerama opreza, doznaje se danas na tome Sudu.

Sudac istrage ocijenio je da se nisu stekle sve potrebne okolnosti za određivanje istražnog zatvora, posebice što se tiče mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, a u obzir je uzeta i činjenica da je osumnjičenik do sada neosuđivan, (u prvom procesu protiv njega, naime, nije još ni potvrđena optužnica) rekao je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Iako je Sud utvrdio kako postoji bojazan od utjecaja na šest svjedoka, vezanih uz rad općine Čeminac, koji trebaju biti ispitani, sudac istrage smatra kako se, umjesto pritvora, to može postići blažom mjerom, odnosno određivanjem mjera opreza. Stoga je osumnjičenom načelniku zabranjeno približavanje svjedocima (riječ je o šest općinskih zaposlenika) na manje od 50 metara, a zabranjeno mu je da kontaktira s njima izravno ili posredno, preko drugih osoba. Osumnjičenik je upozoren da će mu u slučaju nepridržavanja mjera, biti određen istražni zatvor, kazao je Rožac.

Na takvu odluku postoji mogućnost žalbe.

FOTO: MB Press