Logo

X

Sportski dan na Staroj Dravi kod Bilja

Dan na Staroj Dravi je počeo rano prijepodne utrkom u standardnom akvatlonu koja je održana u sklopu 4. Prvenstva Hrvatske u akvatlonu, a nastavio se završnicom 65. kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak

Na Staroj Dravi u Bilju danas nam je bio jedan pravi sportski dan. Počeo je već u rano prijepodne utrkom u tzv. standardnom akvatlonu koja je održana u sklopu 4. Prvenstva Hrvatske u akvatlonu, a nastavio se završnicom 65. kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak, piše HRT Radio Osijek.

Novi prvaci u standardnom akvatlonu, u nekoliko kategorija i uzrasta, tražili su se između 60 natjecatelja koji su se okupili iz čitave Hrvatske, a pred svima njima je bio nimalo lak zadatak. Trebalo je prvo pretrčati 2500 metara, potom uskočiti u vodu i otplivati 1000m, a zatim opet obući tenisice te istrčati ponovno 2500m. U ženskoj konkurenciji najbrže je sve to svladala Ana Lučić iz Triatlon kluba Svibir, dok je u muškoj na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja stao Tin Kaurić iz Triatlon kluba Velika Gorica.

Samo nekoliko stotina metara dalje održavala se na Staroj Dravi i završnica 65. kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak s također natjecateljima iz čitave Hrvatske. Kako kaže predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever okupilo se čak 60 ekipa koje su se natjecale u ukupno 4 kategorije: Radi se o 20 ekipa seniora, 17 ekipa seniorki, 12 ekipa juniora i 11 ekipa juniorki, a koji su pristigli iz svih dijelova Hrvatske. Od Varaždina i Zagreba, preko Bilogore i Moslavine do Slavonije i Baranje, tako da imamo zapravo svojevrsnu „Hrvatsku u malom” tijekom ova tri dana u Bilju. Veseli pogotovo što imamo toliko ekipa u ženskoj konkurenciji i u mlađim kategorijama, a što je i nama u Savezu znak kako se i dalje iznimno kvalitetno radi u lokalnim i županijskim ribolovnim organizacijama te se održava rejting natjecateljskog ribolovnog sporta u Hrvatskoj, poručio je Sever.