Logo

X

Spektakularno otvorenje Osječkog ljeta kulture za sve posjetitelje + program za prva 3 dana

Osječko ljeto kulture ponudit će raznovrsne besplatne kazališne, koncertne, književne, likovne, filmske i dječje programe, aktivirati neke nove, a dobro poznate prekrasne gradske lokacije i napraviti Osijek mjestom društvenih i kulturnih susreta tokom čitavog ljeta

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture održat će se u subotu 2. srpnja s početkom u 21 sat na Trgu Vatroslava Lisinskog. Otvoren za sve naše građane i posjetitelje, bit će to spektakularni početak omiljene osječke ljetne manifestacije. U trajanju od dva ljetna mjeseca, kroz čitav srpanj i kolovoz, građanima, turistima, svim namjernim i slučajnim prolaznicima, Osječko ljeto kulture ponudit će raznovrsne besplatne kazališne, koncertne, književne, likovne, filmske i dječje programe, aktivirati neke nove, a dobro poznate prekrasne gradske lokacije i napraviti Osijek mjestom društvenih i kulturnih susreta tokom čitavog ljeta.

Trg Vatroslava Lisinskog u subotu, 2 . srpnja, bit će obojan bojama grada, ljeta i kulture. Na jednu noć postat će Festival svjetla,  i u svojih 360 stupnjeva – svjetlosna i scenska kulisa plesnim i glazbenim točkama koje će se izmjenjivati u neprekinutom nizu i pokazati čitav spektar kulture. Kako zvuči i izgleda kad se na pozornici spoji suvremeni balet Grada –  prijatelja Pforzheima na glazbu Brahmsa, ali i Eltona Johna; kad Tamburaški orkestar izvede slavni Šostakovičev valcer, ili kad folklorno društvo zapleše tradicionalno slavonsko kolo uz ritmove svjetski poznate osječke dj-ice Insolate – saznat ćete u subotu od 21 sat!

Tradicija Osječkog ljeta kulture duga 22 godine, u 2022. godini, poput najfinijeg slavonskog veza utkat će elemente tradicionalnog i modernog, klasične i suvremene kulture te Vas pozivamo da počevši od subote, 2.7./ u 21 sat, svoje ljetno osvježenje potražite u vrhunskim besplatnim kulturnim programima i uživate u toplim i ugodnim osječkim ljetnim večerima na otvorenom.

Nakon otvorenja u subotu, već u nedjelju, 3.7. u 21 sat na platou ispred Kulturnog centra Osijek, koncert će održati francuski bend Ernest. U ponedjeljak, 4.7. u 21 sat u Dvorištu HAZU-a u osječkoj Tvrđi, očekuje vas koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta. Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, četiri majstora gitare, s hrvatskih i svjetskih pozornica stižu ravno u Osijek predstaviti svu raskoš ovog instrumenta u vrhunskoj izvedbi. Dana 4.7., u 21 sat, na krovnoj terasi KC-a Osijek održat će se i projekcija filma „Baci se na pod“ uz razgovor s autorskim timom filma, redateljicom Ninom Violić i Filipom Šovagovićem koji „potpisuje“ glazbu u filmu.
Ulaz na sva događanja u sklopu Osječkog ljeta kulture je slobodan.

NADOLAZEĆI DOGAĐAJI:

2.7. OTVORENJE OSJEČKOG LJETA KULTURE
Trg Vatroslava Lisinskog / 21.00 sat

3.7. ERNEST / koncert /
Plato ispred Kulturnog centra Osijek / 21.00 sat
/ Uz potporu Francuske alijanse Osijek /

4.7. HRVATSKI GITARSKI KVARTET / koncert /
Dvorište HAZU / Ulica Franje Kuhača, 29, Osijek / 21.00 sat
Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić / gitara
Program: Boccherini, Vivaldi, Piazzolla, Miletić, Prokofjev, Juranić

4.7. BACI SE NA POD / projekcija film i razgovor s autorskim timom – Ninom Violić i Filipom Šovagovićem /

Režija: Nina Violić / Glumci: Goran Bogdan, Nina Violić, Bruno Frketić Bajić, Lee Delong

Krovna terasa Kulturnog centra Osijek / 21.00 sat