Logo

X

Slavonija najuspješnija ruralna, a Osijek gradska turistička destinacija

"Ova nagrada rezultat je rada svih osječkih turističkih djelatnika, ugostitelja, ali i građana jer oni naš grad čine autentičnom destinacijom”, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić

Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika – Danima hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku večeras je dodijeljen prvi dio ovogodišnjih nagrada najboljima u turizmu. Priznanje za Najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma dobio je Osijek, dok je Slavonija – svih pet slavonskih županija – proglašena najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma.

U Slavoniju je, točnije u Vukovarsko-srijemsku županiju stiglo je još jedno priznanje. Bujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice te županije djelatnica je godine u sustavu TZ-a.

Priznanje dobio i Country club Terra Negra, kao finalist u kategoriji jedinstveni gastronomski doživljaj godine.

„Ova nagrada rezultat je rada svih osječkih turističkih djelatnika, ugostitelja, ali i građana jer oni naš grad čine autentičnom destinacijom”, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić zahvaljujući na dodijeljenoj nagradi, kojom je Osijek proglašen najuspješnijom kontinentalnom destinacijom gradskog turizma.

„Da je Osijek doista Najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma svjedoče brojke koje strelovito rastu. Primjerice, ovogodišnji rujan je u noćenjima bolji za čak 30 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. I za prošlogodišnji Advent, Uskrs, pa do tek završenih ljetnih mjeseci oboreni su dosadašnji rekordi po broju dolazaka i noćenja”, nastavio je Radić te istaknuo kako grad ulaže u turističku infrastrukturu: „Obnovili smo bazene na osječkoj Copacabani koje je u mjesec i pol dana posjetilo više od 30 tisuća kupača. Uredili smo i dravsku plažu na Kopiki. Obnavljamo povijesnu jezgru Tvrđu, koja će uskoro ponovno postati biser osječkog turizma. Gradimo koncertnu dvoranu. Kreće i velika obnova osječke Zračne luke. A šetnica uz Dravu- naša Promenada- za godinu dana kad spojimo Donji i Gornji grad postat će najduža šetnica u ovom dijelu Europe. Obnovili smo i pješački most koji je simbol Osijeka i omiljeni foto-ponit naših gostiju.”

Posebno je naglasio da izvrsnim rezultatima pridonose i brojni i dobro organizirani sportski događaji, kulturne i zabavne manifestacije. „Jer takav Osijek jest- grad sporta, grad kulture i zabave, grad ukusne hrane, dobrih vina i autentičnih druženja. Grad parkova, šetnji, bicikala, dobrih i otvorenih ljudi koji je ugodan u svako godišnje doba. Grad koji nema sezonu već dobru cjelogodišnju dinamiku, od natjecateljskog adrenalina na sportskim terenima, preko ljetnih osvježenja na Kopiki, do unutarnje topline adventa”, zadovoljno je ustvrdio osječki gradonačelnik.

Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, 7. listopada za najbolje u turizmu, a među njima je nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, nagrada za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos promociji Republike Hrvatske i primjenu principa razvoja održivosti.