Logo

X

SDP Vukovar predlaže preusmjerenje sredstava namijenjenih novogodišnjem vatrometu

Pozivamo vukovarsku gradsku vlast da se pridruže gradovima u Hrvatskoj poput Rijeke, Opatije, Rovinja, Čazme, koji su odlučili sredstva namijenjena vatrometu uložiti u druge korisne stvari

Beautiful colorful fireworks on water. Brno dam.
International Fireworks Competition Ignis Brunensis. Brno – Czech Republic – Europe.

S obzirom na dopis koji je udruga Prijatelji životinja poslala svim gradovima i općinama, a tiče se poziva da budu dio pozitivnih promjena i obilježe Novu godinu bez vatrometa koji iznimno šteti okolišu, životinjama i nekim ljudima, posebice maloj djeci i starijim osobama.

Ispred Gradske organizacije SDP-a Vukovar pridružujemo se tom pozivu te pozivamo vukovarsku gradsku vlast da se pridruže gradovima u Hrvatskoj poput Rijeke, Opatije, Rovinja, Čazme, koji su odlučili sredstva namijenjena vatrometu uložiti u druge korisne stvari.

Prema informacijama koje smo dobili iz vukovarske gradske uprave za novogodišnji vatromet Grad Vukovar planira izdvojiti 19.000 kn plus PDV.

Pozivamo gradsku vlast da još jednom promisle i odustajanjem od ulaganja novca u vatromet zaštite životinje koje doživljavaju šokove, bježe i nerijetko umiru, zaštite okoliš od štetnih tvari koje vatromet nosi te u konačnici da misle i na ljude, posebice one starije životne dobi, ali i vrlo malu djecu kojima takva buka stvara nelagodu.

Predlažemo da navedeni iznos namijenjen vatrometu koji nije mal, doniraju socijalnoj samoposluzi ili u vidu većih paket-poklona socijalno najugroženijoj djeci. Time bismo barem malo pred blagdane usrećili one kojima je pomoć najpotrebnija, a zaštitili bismo naše životinje, okoliš i ljude u konačnici.

Nadamo se da će gradonačelnik Vukovara i gradska vlast ovaj poziv shvatiti krajnje dobronamjerno i postupiti prema pozivu koji im upućujemo.