Logo

X

Rukometna elita secira prošlost i sadašnjost te predviđa budućnost rukometa

Na dvodnevnom događaju pod nazivom „Rukomet, sutra“ gostovat će Ivano Balić, Lino Červar, Mirza Džomba, Veselin Vujović, Igor Vori, Slavko Goluža kao i predsjednici najboljih klubova iz regije, medijski i marketinški stručnjaci

Druga po redu HANDBALL TALKS konferencija u organizaciji najpoznatijeg regionalnog rukometnog portala Balkan-Handball i Rukometnog kluba Nexe održat će se 3. i 4. studenog u Našicama u dvorani OŠ Kralja Tomislava. Velika rukometna imena iz regije okupit će se na dvodnevnom događanju, razmijeniti mišljenja i dati svoj pogled na najvažnije teme koje su rukomet prometnule u jedan od najuspješnijih i najpopularnijih sportova posljednjih nekoliko desetljeća.

Na događaju pod nazivom „Rukomet, sutra“, konferencija će na jednom mjestu okupiti svjetske šampione od Ivana Balića, Mirze Džombe i Igora Vorija do Line Červara, Slavka Goluže i Veselina Vujovića. Svjetske asove poput Dragana Škrbića i Marka Vujina, trenere klubova koji nastupaju na međunarodnim natjecanjima te direktore i predsjednike najboljih klubova iz regije od Celja PL i Gorenja do Zagreba i Nexea te Vojvodine i Vardara. Sudjelovat će i neki od najboljih agenata u svijetu rukometa, vodećih ljudi EHF-a i SEHA Gazprom lige, stručnjaci za rad s mlađim kategorijama, medijski i stručnjaci za marketing. Svi oni pokušat će iz svoje perspektive osvijetliti razne mogućnosti u ovom trofejnom sportu i razmjenjivati znanja i iskustva.

Na devet različitih panela i prezentacija više od 30 gostiju govorit će o svim aspektima rukometa kao sporta i biznisa. Oni će nastaviti tamo gdje su stali gosti prve HANDBALL TALKS konferencije održane u ožujku 2022. godine u Beogradu, na kojoj su javnosti o svom putu govorili olimpijski šampioni poput Line Červara, Vlade Štencla, Milana Lazarevića i Gorana Šprema.

Program u Našicama počinje u petak u 10.30 i traje do 19 sati, dok će u subotu 4. studenog trajati od 10 do 14 sati.

Ulaz na HANDBALL TALKS konferenciju je besplatan za sve zainteresirane. 

PROGRAM:

DAN 1 (3. STUDENOG)

10:30 – 11:45 “Trener današnjice” – Alem Toskić (RK Celje Pivovarna Laško), Toni Čolina (RK Izviđač Agram), Slavko Goluža, Vladan Matić (RK Metaloplastika Elixir) i Branko Tamše (RK Nexe)

12:00 – 12:50 “EHF i regija” – Božidar Đurković (EHF/SEHA) i Siniša Ostoić (SEHA)

13:05 – 14:20 “Priče iz svlačionice” – Dragan Škrbić, Ivano Balić, Marko Vujin, Mirza Džomba i Igor Vori

PAUZA

15:20 – 16:10 “Agent – osmi igrač?” – Andrej Golić i Milan Jokić

16:25 – 17:45 “Dream Big” – Borko Ristovski (RK Vardar 1961), Vedran Šupuković (RK Zagreb), Darko Jevtić (RK Vojvodina), Roman Pungartnik (RK Gorenje) i Miro Benicky (RK Celje Pivovarna Laško)

18:00 – 19:00 “NEXE 2.0” – Josip Ergović (predsednik), Igor Bušljeta (izvršni direktor) i Vedran Zrnić (sportski direktor)

 

DAN 2 (4. STUDENOG)

10:00 – 11:00 “Rukomet u medijima – “Zašto nas ima/nema?” – Simona Margetić (EHF), Jelena Bagarić (EHF) i Žika Bogdanović (Balkan-Handball.com)

11:15 – 12:30 “Nove generacije – novi pristup” – Vladan Jordović (PIK Seged), Matko Zrilić (RK Maksimir Pastela), Nikola Maksimović (RK Novi Beograd) i Goran Gjorgonoski (Rakomet za sekoe dete)

12:45 – 14:00 “Rukomet – jučer, danas, sutra” – Lino Červar, Kasim Kamenica i Veselin Vujović<