Logo

X

Rekordan broj sudionika na Kupu Borovik ove godine!

Prijave su još otvorene, ali već sada imamo rekordan broj prijavljenih ekipa, 14 muških i 7 ženskih ekipa. Imamo oko 300-tinjak natjecatelja koji će svoje snage odmjeriti na stazi dugoj 9 km za muškarce, te 5 km za žene

Konferencijom za medije održanom danas u Đakovu, uz maketu lađe te pobjedničke štitove za pobjednike natjecanja, organizator Sportsko – veslačka udruga Đakovo te suorganizator Turistička zajednica Grada Đakova najavili su Kup Borovik koji se održava u subotu 29. lipnja.

Predsjednik SVU Đakovo Ivan Gurdon: Prijave su još otvorene, ali već sada imamo rekordan broj prijavljenih ekipa, 14 muških i 7 ženskih ekipa. Imamo oko 300-tinjak natjecatelja koji će svoje snage odmjeriti na stazi dugoj 9 km za muškarce, te 5 km za žene.

Kup Borovik se održava u sklopu zajedničke suradnje više dionika, o čemu je više rekla direktorica TZ Grada Đakova Marija Borko: Događaj je dio projektaRazvoj i unapređenje outdoor turističkih proizvoda na području Đakovštine – aktivnosti na jezerima i ostale outdoor aktivnosti” koji se realizira uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Pokrovitelji Kupa Borovik su, uz Hrvatsku turističku zajednicu, Grad Đakovo, Osječko – Baranjska županija i Turistička zajednica Osječko – baranjske županije. Ova manifestacija dio je većeg projekta u koji je uključeno 9 općina Đakovštine kroz održavanje drugih outdoor manifestacija, infrastrukturnih i logističkih aktivnosti na različitim lokacijama, a posebno smo ponosni smo na suradnju sa SVU Đakovo jer vidimo i da sam projekt polučuje ekonomske rezultate – većina smještajnih kapaciteta je za 29. lipnja u Đakovu popunjeno.

Zajedničkom suradnjom s lokalnim i regionalnim dionicima svake se godine za posjetitelje i natjecateljske ekipe osigurava što bolji doživljaj u obliku novog turističkog proizvoda koji je jedinstven u čitavoj Slavoniji i Baranji.

Program Kupa Borovik 2024:

14:30 Izvlačenje startne pozicije, sastanak kapetana, paričara i sudaca

15:30 Ulaz u lađe i zagrijavanje – ženske ekipe

16:00 Start ženske utrke kupa Borovik

17:30 Ulaz u lađe i zagrijavanje – muške ekipe

18:00 Start muške utrke kup Borovik

19:30 Proglašenje pobjednika

20:00 Večera i druženje za sve sudionike utrke