Logo

X

PU osječko-baranjska pojačava nadzor prometa

Kad pijete - ne vozite, da VAS ne bi vozila policija!

Danas i sutra provest će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica, izvještava PU osječko-baranjska.

Prvenstveno će se obratiti pažnja na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i drugo).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 00:35 sati na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu.

U 4:20 sati na državnoj cesti broj 7, kod križanja sa državnom cestom broj 2, osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,25 g/kg. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici zaustavili su u 17:25 sati u Svilajskoj ulici u Osijeku osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je odbio alkotestiranje te je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona, uhićen.

Budite odgovoran vozač i na primjer drugima, kad pijete, nek VAS voze drugi!

(PU osječko-baranjska)

foto: youtube (screenshot)