Logo

X

Prva Noć FFOS-a

Iako Noć FFOS-a svoju inspiraciju pronalazi u sličnim manifestacijama, ističe se kao prvi takav događaj koji organizira jedan fakultet

Prva Noć FFOS-a održat će se u četvrtak 30. svibnja 2019. na Filozofskom fakultetu u Osijeku pridružujući se proslavi Dana Sveučilišta. Program započinje u 18 sati, a središnja svečanost pod nazivom Noćni kabinet Eugena od Savoje (igra s pjevanjem i nazdravljanjem) održat će se u Svečanoj dvorani (II. kat, soba broj 60.) s početkom u 21 sat.

Ovim se događanjem nastoji promovirati djelatnost Filozofskoga fakulteta kao jedne od najstarijih osječkih visokoškolskih obrazovnih ustanova i sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera (ove godine Fakultet je proslavio 58. rođendan!), u prvome redu među populacijom srednjoškolskih učenika, ali i šire.

Iako NOĆ FFOS-a svoju inspiraciju pronalazi u sličnim manifestacijama poput Noći muzeja i Noći knjižnice, ističe se kao prvi takav događaj koji organizira jedan fakultet, pozivajući svoje posjetitelje na aktivno sudjelovanje. Svakako je prvi u okviru osječkoga Sveučilišta, a vjerujemo i na državnoj razini.

Program „Noći Filozofskoga fakulteta Osijek 2019.” ispunjen je popularno-znanstvenim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima. Uključuje pub kvizove, predavanja, književne razgovore, performanse/hepeninge/predstave, izložbe i usmjerena druženja okupljenih.