Logo

X

Prometna prognoza za danas

Kakvo je stanje danas na cestama? :)

Vozit će se po uglavnom mokrim ili vlažnim te skliskim kolnicima. Ponegdje u unutrašnjosti, ponajprije u Lici moguć je slab snijeg – javlja HAK.

Zbog olujnih udara vjetra moguće su poteškoće u prometu za određene skupine vozila duž Jadranske magistrale (DC8) te ograničenje brzine na velebitskoj dionici autoceste A1.Tijekom dana veće gužve bit će u gradskom prometu, osobito u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a povremeni zastoji u zonama radova, na dionicama cesta gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Promet teretnih vozila bit će povremeno pojačan na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa i Bajakovo.

Zbog jakog vjetra moguće su poteškoće u pomorskom prometu.

Za sve skupine vozila otvoreni su:
  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
  • državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split;
  • stara cesta kroz Gorski kotar – DC3;
  • Krčki most;
  • Paški most.
Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
 
Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
foto: Pixabay (ilustracija)