Logo

X

Proizvođači plastike doniraju građevinsku foliju i vrećice

Tri tvrtke kažu kako je trenutno njihova primarna obveza pomoći svima čiji su domovi stradali u potresima.

Proizvođači plastike i proizvoda od plastike Muraplast, Brković i Optiplast doniraju opremu za potresom pogođena područja, a najznačajnija je donacija više od 30 tona građevinske folije za pokrivanje krovova ukupno vrijedne više od 250.000 kuna, objavile su te tvrtke u petak.

Doniranim folijama prekriveno je nekoliko stotina domova, čime je pruženo privremeno rješenje svima onima čiji su domovi stradali u razornim potresima, kaže se u priopćenju donatora, koji ističu da pored donacija za stanovnike, doniraju i gradovima i javnim vatrogasnim postrojbama.

Donirano je i na desetke tisuća plastičnih vrećica, čime se ujedno doprinosi i većoj razini higijenskih uvjeta tijekom podjele namirnica.

Tri tvrtke kažu kako je trenutno njihova primarna obveza pomoći svima čiji su domovi stradali u potresima.

“Odmah smo se aktivirali i organizirali. Posebno nam je drago što su naši proizvodi pomogli u zaštiti imovine i ljudima i pružili barem nekakav vid sigurnosti. Obzirom na to da velik dio proizvođača plastike i proizvoda od plastike potječe upravo s područja pogođenih potresom, dijelimo strah i neizvjesnost, ali i zajedništvo koje će nam pomoći da prebrodimo ovo izazovno razdoblje“, poručili su iz tvrtki Muraplast, Brković i Optiplast.

(Hina)

Foto: civilna zaštita