Logo

X

Preko ljeta izravni noćni vlakovi Osijek – Split! Dostupni spavaći vagoni, vagoni s ležajima, sjedalima…

U vlaku iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima, vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca u vagonu s ležajima, vagonu sa sjedalima uz mogućnost prijevoza bicikala na relaciji Vinkovci – Split

Od 1. srpnja do 29. kolovoza 2022. bit će uvedeni sezonski noćni brzi vlakovi na relaciji Osijek/Vinkovci – Bjelovar – Zagreb GK – Split i obrnuto.

Vozni red vlakova s polaskom iz Osijeka možete pogledati ovdje, a iz Vinkovaca ovdje.

U vlaku iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima, vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca u vagonu s ležajima, vagonu sa sjedalima uz mogućnost prijevoza bicikala na relaciji Vinkovci – Split. U vlaku će biti i vagon-restoran.

U cijeni karte (ovisno o kategoriji usluge koju su platili) svi putnici dobit će ugostiteljsku uslugu, uz mogućnost konzumacije dodatne ponude u vagon-restoranu. U slučaju da putnik putuje u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, uz cijenu karte dodatno se naplaćuje korištenje postelje ili ležaja.

Karte za postelju moguće je kupiti na prodajnim mjestima HŽPP-a, a karte za ležaje bit će moguće kupiti i na kartomatima te putem on-line prodaje.

Djeca i učenici prevoze se besplatno sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH (za ostvarivanje besplatnog prijevoza djeca i učenici trebaju imati pametnu karticu, više informacija ovdje). Besplatne prijevozne karte i rezervacije za djecu i učenike preuzimaju se na prodajnim mjestima HŽPP-a.

U slučaju da se na relaciji Osijek/Vinkovci – Bjelovar – Zagreb GK – Split i obrnuto djeca i učenici prevoze u spavaćem vagonu ili vagonu s ležajima, korištenje postelje ili ležaja se naplaćuje.

Više informacija možete dobiti na telefonskom broju Kontakt-centra 060 333 444 i e-mailu informacije@hzpp.hr.