Logo

X

Požeško-slavonska županija: Stroža kontrola provođenja epidemioloških mjera

Od zaraze ovim virusom u Požeško-slavonskoj županiji liječi se 90 osoba od kojih je 21 osoba smještena u bolnicu

Nakon odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o pojačanoj kontroli provođenja epidemioloških mjera, u Požeško-slavonskoj županiji  podsjetili su u ponedjeljak da je zbog nepridržavanja mjera moguće i kažnjavanje.

Tri metra od stola do stola i jedan metar od stolice do stolice, obavezan je razmak u ugostiteljskim objektima, podsjetio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pozivajući i trgovačke lance da osiguraju razmak i protočnost redova kupaca na blagajnama.

“Ako se ne budu pridržavali mjera Stožeri civilne zaštite u suradnji s policijom i Državnim inspektoratom imaju pravo kažnjavati”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Na području Požeško-slavonske županije u ponedjeljak su registrirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Od zaraze ovim virusom u Požeško-slavonskoj županiji liječi se 90 osoba od kojih je 21 osoba smještena u bolnicu.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 305 osoba.

Na novinarski upit o kretanju zaraze unutar školskog sustava, župan Tomašević potvrdio je da su na koronavirus pozitivna tri profesora, te da je devet razreda u samoizolaciji.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević rekao je kako se još uvijek provodi cijepljenje kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina, te da se početak cijepljenja opće populacije može očekivati nakon uskrsnih blagdana.

Do sada su cijepljene ukupno 7.872 osobe.

Od početka pandemije u Požeško-slavonskoj županiji 3.776 osoba bilo je pozitivno na koronavirus, a 71 osoba je preminula.

(Hina)