Logo

X

Piše OsijekNEWS: ‘Influenceri na aparatima’

 Nije tajna da se mnogi influenceri u fazi probijanja oslanjaju na lažne pratitelje i lajkove...

Instagram je razvio alat koji može prepoznati tko koristi servise i aplikacije kako bi si povećao broj pratitelja, lajkova i komentara. Nije tajna da se mnogi influenceri u fazi probijanja oslanjaju na lažne pratitelje i lajkove, ali ta je praksa već djelomično postala stvar prošlosti, a Instagram ju i dalje provodi! – piše OsijekNEWS.hr.

Sigurno se dogodilo da ste nekad vidjeli nečiji profil i zapitali se kako to da baš ta osoba ima toliko followera koji mu lajkaju i komentiraju fotke, a vi bi mogli uslikati ljepšu fotografiju zatvorenih očiju u tri ujutro. Međutim, Instagram je odlučio stati na kraj takvima čija kvaliteta profila nije ni približno dobra za broj pratitelja koje imaju.
Instagram je ovu ‘čistku’ napravio već u nekoliko navrata, posljednji put u studenom prošle godine. Jučer se dogodilo isto. Od jučer influenceri, ali i ‘obični’ Instagram korisnici neovisno o broju pratitelja, na svoj story ne prestaju objavljivati fotografije i tekst žaleći se kako su doslovce preko noći izgubili preko 300,500, a mnogi i puno više pratitelja.
Ariana Grande je preko noći izgubila čak 3 milijuna pratitelja!
Influenceri se žale, pišu jedni drugima, komentiraju, šalju riječi podrške… Mnogima se čak smanjio i broj ljudi koje oni prate!
Ukoliko vam nestane pratitelja, a niste ih kupovali, to samo znači da su profili koji su nestali iz znamenke vaših pratitelja bili dugo neaktivni.
Instagram je sinoć potvrdio da je riječ o čišćenju lažnih i neaktivnih profila.
FOTO: Pixabay