Logo

X

OsijekNEWS.hr – GPP sutra vozi ‘bespla’ – Svečanost na Trgu, sve vožnje: gratis!

Cijelo događanje odvijati će se na Trgu A. Starčevića, pod geslom „Cijeli se grad raduje novim autobusima“ ...

Dana 28. siječnja 2019., GPP će omogućiti besplatan javni prijevoz u svim vozilima i na svim linijama povodom svečanosti – Primopredaja 12 novih autobusa i  završetka prvog u nizu velikih projekata financiranih sredstvima EU. – piše službena stranica osječkog GPP-a.

Podsjećamo, piše nadalje GPP na službenoj internetskoj stranici, s 28. siječnja 2019. godine u Gradskom prijevozu putnika d.o.o. završava se opsežan projekt Nabava autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek, a osnovna mu je zadaća efikasniji i pouzdaniji javni prijevoz u Osijeku.

Nabava 12 novih niskopodnih autobusa potvrda je kontinuirane spremnosti i želje Gradskog prijevoza putnika da javni prijevoz u gradu Osijeku učini što dostupnijim svim svojim korisnicima.

Navedenim je projektom dakle osigurano povećanje kvalitete usluge javnog prijevoza ali isto tako i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš na području grada Osijeka.

Ukupna vrijednost ugovora za nabavu autobusa iznosi cca 20 mil HRK + PDV, od čega je iz EU fondova sufinanciran iznos od 18 mil HRK.

Obzirom da će novi autobusi služiti čitavoj zajednici, odlučili smo naše sugrađane počastiti  posebnom probnom vožnjom, koja će biti organizirana u sklopu svečane primopredaje autobusa, 28. siječnja 2019., točno u podne!

Cijelo događanje odvijati će se na Trgu A. Starčevića, pod geslom „Cijeli se grad raduje novim autobusima“. Započeti će prigodnim programom primopredaje autobusa, uz angažman osječke skupine Aquarel i DJ-a.

Svaki od autobusa za ovu će priliku biti izloženi na Trgu A. Starčevića i imati će svoga kuma, koji će prisutnim građanima pripremiti razna iznenađenja. Biti će tu besplatnih krofni, toploga čaja, ulaznica za razna događanja i još puno toga, a za sve su zaslužni kumovi autobusa: Mlinar, Podravka, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo 1862, Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić, Unkom, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Azil za pse Udruge Pobjeda, NK Osijek, Karolina Osijek, Meggle Osijek i Auto Hrvatska.

Nakon svečanog programa za sve prisutne organizirana je probna vožnja novim autobusima, na relaciji Trg A. Starčevića – Ulica Hrv. Republike – Vukovarska – Trpimirova – Europske avenije – Trg A. Starčevića.

Od ostalih planiranih aktivnosti, izdvajamo odabir „Najmaštovitijeg autobusa“ djece iz osječkih osnovnih škola, te izvlačenje „Zlatne Butre“ za prvog putnika u novim autobusima, za kojeg je putem medija i društvenih mreža ranije objavljen natječaj.

Također, tom će prilikom biti snimljena i milenijska fotografija, kao sjećanje na ovaj važan događaj za naš grad.

A kako bi svi građani mogli sudjelovati u ovom događaju, za taj je dan osiguran besplatan javni prijevoz na svim linijama kojima prometuje Gradski prijevoz putnika d.o.o.