Logo

X

Oprez! Pojačane mjere u prometu za vikend

Tijekom vikenda policijski službenici provest će pojačane mjere u prometu

Tijekom vikenda policijski službenici provest će pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pažnja na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i dugo).

U četvrtal, 21. veljače na području ove policijske uprave policijski su službenici u prometu zaustavili 7 vozača (5 vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla), koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi evidentirali su u 00,41 sati u Mecama, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,00 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 14,40 sati u Josipovcu, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 17,05 sati u Markovcu Našičkom zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca, koji je upravljao vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,25 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.