Logo

X

Obilježavanje Svjetskog dana hrane

Svjetski dan hrane obilježit će se edukativnom radionicom "Smanjimo otpad od hrane"

Svjetski dan hrane obilježit će se edukativnom radionicom “Smanjimo otpad od hrane” koja će se održati u četvrtak, 17. listopada 2024. godine, s početkom u 18:30 sati, u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1, u Osijeku.

Kako smanjiti bacanje hrane u našim kućanstvima ali i u ugostiteljskim objektima te o mogućnostima financiranja tzv. zelenih projekata govorit će:

  • mr. sc. Vesna Cetin Krnjević iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koja je, između ostalih, vodila projekt Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za prevenciju nastanka i smanjenja otpada od hrane realiziranog u suradnji s Hotelom Osijek te
  • Vlatka Buzjak Služek, dipl. ing. preh. teh. iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu koja je sudjelovala u nizu edukativnih aktivnosti na temu radionice, a trenutno sudjeluje u kampanji Europske agencije za sigurnost hrane “Safe2Eat” kojom se nastoji smanjiti bacanja hrane potičući ljude da budu kreativni s ostacima hrane.

Edukativnu radionicu vodit će prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, predsjednica Akademske zajednice HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Očekivano trajanje programa je 60 minuta. Ulaz slobodan.