Logo

X

Nezavisne liste osvojile 3. mjesto na izborima u Osijeku i najavile nastavak suradnje s Mostom

Naša snaga je izostanak političke stege i postojanje afirmativnog dijaloga, međusobnih korekcija, za boljitak Osijeka - kazao je i Željko Požega

Osijek je minulog vikenda održao izbore za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, njih 15. Tim povodom su zajedničku konferenciju za novinare održali MOST i nezavisne liste s kojima surađuju – piše OsijekNews.hr 

Okupili su se na jednom mjestu predstavnici Nezavisne liste Zorana Batnožića, Nezavisne liste Zlatka Bebeka, Nezavisne liste Ivice Ivankovića, Nezavisne liste Petra Kopunovića Legetina, Nezavisne liste Luce Mikić i Nezavisne liste Tomislava Mišetića.

Zajednički su iskazali zadovoljstvo rezultatima nezavisnih lista koje su ukupno gledajući ostvarili 3. rezultat po broju vijećnika i broju glasova.

– Kao što je poznato, Most nezavisnih lista prije mjesnih izbora u Osijeku, zauzeo je stav da će na istima podržati nezavisne liste i kvalitetne pojedince na njima. Prvi razlog za to je jedan od temeljnih principa na kojima je nastao Most, a to je povezivanje različitih nezavisnih lista iz svih krajeva Hrvatske, kako bi udruženo radili za dobrobit naše Domovine. Most je jedina politička stranka u Hrvatskoj koja u svom Statutu ima ugrađena načela suradnje s nezavisnim listama, čak do mjere da nezavisne liste sudjeluju u procesima odlučivanja unutar Mosta, ne samo na lokalnoj nego i na nacionalnoj razini. Drugi razlog je kvaliteta rada koje nezavisne liste mogu ponuditi u Vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora. U pravilu se na njima nalaze naši susjedi kojima je toliko stalo do njihove gradske četvrti i mjesnih odbora da su se spremni osobno izložiti i stati svojim imenom i prezimenom iza obećanja koje daju svojim susjedima – kazala je uvodno na konferenciji za novinstvo Mostova gradska vijećnica Osijeka Mirela Tičinović.

– Drago nam je da su se na mjesnim izborima ove godine pojavile i druge nezavisne liste, a da ih nismo podržali samo mi nego i građani, pokazuju rezultati po kojima su nezavisne liste s kojima surađujemo ukupno osvojile 3. mjesto po broju glasova i po broju vijećnika. Mi danas ne želimo sebi pripisivati njihov uspjeh jer su za njega prije svih zaslužni nositelji lista i kandidati koji su se za rezultat izborili svojim angažmanom i uz podršku susjeda. Mi danas želimo najaviti našu buduću suradnju, posebno suradnju nezavisnih lista i vijećnika Gradskog vijeća izabranih s liste Mosta – zaključila je Tičinović.

Nezavisna lista Zorana Batnožića u GČ Tvrđa postigla je najveći uspjeh i osvojila čak 6 mandata, čime je ta četvrt ‘ostala u rukama’ nezavisnih, koji od prošlih lokalnih izbora surađuju s Mostom.

– U nedjelju smo pokazali da građani mogu stati iznad političara. Naša je ekipa učinila još jedan korak vraćanju grada onima kojima pripada. Mi smo našu četvrt udrugom Možemo učinili boljim mjestom za život. Nastavljamo raditi na komunalnoj infrastrukturi, na nogostupima, uređenju, Trgu, izgradnji objekta zdravstvene skrbi … Grad je bio i ostao instrument kojim najljepše skladbe stvaraju građani. Hvala našim biračima – kazao je Batnožić na konferenciji za novinstvo.

Zlatko Bebek je u GČ Gornji grad ušao u Vijeće i to  s projektom kojeg namjerava realizirati.

– Započeli smo projekt obnove Gornjeg grada, ideju pretočili u izradu projekta. Iza njega stoji struka. Jer, taj dio grada je u kaosu i mi to moramo riješiti za dobrobit susjeda i građana. Veselim se prilici. Dakako, hvala sugrađanima koji su to prepoznali i glasali za našu listu, a suradnjom s Mostom i njihovih 5 vijećnika u u Gradskom vijeću svi mi nezavisni dobili smo veliki politički kapital – ustvrdio je Zlatko Bebek.

– Udruga Hoćemo je na izbore izašla kao nezavisna lista. Ljudi su prepoznali naše ranije aktivnosti i podržale naš plan razvoja. Kako god završili ovi pregovori unutar GČ Retfale, o tome hoćemo li biti vlast ili opozicija, mi nastavljamo s našim projektima u zajednici. Velika hvala biračima, velika hvala Mostu koji nas je podržao i udruzi Možemo koja nam je pokazala smjer – rekao je Tomislav Mišetić.

– Prije svega čestitam ovim divnim ljudima. Od srca im čestitam kao čovjek koji s njima ima velike političke sličnosti, kao predsjednik Gradskog vijeća Osijeka, a kao nezavisni vijećnik s liste Mosta. Ovu suradnju s njima ćemo samo ojačavati i pripremati se za sljedeće izbore. Naša snaga je izostanak političke stege i postojanje afirmativnog dijaloga, međusobnih korekcija, za boljitak Osijeka – kazao je i Željko Požega.