Logo

X

Najzabavnije igre s jajima – za cijelu obitelj!

Donosimo najzabavnije igre s pisanicama koje će zabaviti vaše mališane :)

Obitelj i rodbina se okupila. Odrasli jedva dočekali se ispričati i razmijeniti novosti, a za to vrijeme djeca se dosađuju. Stoga vam donosimo najzabavnije igre s pisanicama koje će zabaviti vaše mališane, vama će osigurati kratki predah, a možete se i vi pridružiti.

Tucanje ili borba pisanicama

Ovo je zasigurno najomiljenija igra svih generacija na Uskrsni ponedjeljak, no možete se igrati kad god vama odgovara.

Dvoje djece izaberu svako po jedno jaje i kreće borba. Tucaju se do 1 minute i zatim se gleda koje jaje je manje napuklo. Dijete s najmanje puknutim jajetom je pobjednik.

Mali savjet: kako biste pobijedili protivnika, tucajte se s vrhom jajeta, ne sa stranom jer je vrh tvrđi i više ćete razbiti protivničko jaje.

Potraga za pisanicama

Pisanice možete sakriti bilo gdje, po kući i vrtu. No, važno je da djeca ne vide gdje ste ih sakrili. Kad ih dobro “zakukuljite” pozovite djecu i potraga može započeti. Ono dijete koje skupi najviše jaja je pobjednik.

Mali savjet: igru možete napraviti još zabavnijom tako što je možete vremenski ograničiti. Odnosno, djeca u zadanom vremenskom okviru moraju pronaći što više jaja.

Bacanje jaja

Igrači stoje jedan nasuprot drugoga i lagano se dobacuju jajima. Cilj je održati jaje u komadu što duže. Budući da postoji velika vjerojatnost da vam jaje ispadne i razbije se na pod, ovu je igru najbolje igrati u vrtu.

Mali savjet: Postoje dvije opcije kako se igra. Prva je da igrači igraju jedan protiv drugog, a druga da se slože parovi i zadnji par koji će još uvijek imati cijelo jaje je pobjednik