Logo

X

Najava javna tribine SDP-a u Osijeku – “Bolji rad, bolji život”

Pozivaju da se na tribinu, otvorenu za javnost, odazovu sve zainteresirane građanke i građani, radnice i radnici, lokalne predstavnice i predstavnici sindikata te poduzetnice i poduzetnici

SDP najavljuje održavanje javne tribine na kojoj će predstaviti SDP-ove politike za reformu radnog zakonodavstva – za budućnost rada u Republici Hrvatskoj, na kojoj će govoriti predsjednik stranke Peđa Grbin.

Tribina će se održati u subotu, 3. prosinca 2022. godine na Trgu Lava Mirskog 1, u Osijeku (prostor GČ Gornji grad), s početkom u 11:00 sati.

„Bolji rad, bolji život“ SDP-ov je program za razvoj društvene pravednosti, zaštite radnika i stvaranje radnih mjesta s plaćom dostojnom za pristojan život. U raspravi o uvjetima rada i reformi Zakona o radu fokus uvijek mora biti na samom radniku koji je često bio u vrlo nepovoljnom položaju zbog nedorečenih zakona i njihove loše implementacije. U razgovoru s najširom javnosti želimo otvoriti prostor za novi pristup poreznoj politici i rasterećenje rada kroz podizanje neoporezive osnovice na 5 tisuća kuna“, izjavili su iz SDP-a.

“Osim toga, želimo promijeniti neravnopravan omjer plaća između žena i muškaraca u kojemu radnice sa svojim primanjima znatno zaostaju za svojim muškim kolegama, zaštititi pravo na rad nedjeljom uz poštivanje svih zakonskih odredbi, pravedno regulirati rad od kuće, težiti smanjenju broja ugovora na određeno vrijeme uz istovremeno povećanje postotka ugovora na neodređeno vrijeme, izjednačiti radnika platformskog rada sa svim drugim radnicima i na koncu otvoriti sve one teme koje će uspostaviti pošten odnos prema radniku 21. stoljeća.

Kroz ovaj program želimo jasno naglasiti da današnji sustav dugoročno nije održiv te da su prijedlozi trenutne Vlade RH oko izmjena i dopuna Zakona o radu manjkavi, nepravedni i potiču stvaranje daljnjih društvenih nejednakosti”, zaključili su iz GO SDP i SDP OBŽ

Upravo iz gore navedenih razloga pozivaju da se na tribinu, otvorenu za javnost, odazovu sve zainteresirane građanke i građani, radnice i radnici, lokalne predstavnice i predstavnici sindikata te poduzetnice i poduzetnici.

Samo zajedno možemo promijeniti radni okvir u oblik koji omogućava dostojanstven život hrvatskim radnicama i radnicima!

Gradska organizacija SDP-a Osijek
Županijska organizacija SDP-a Osječko-baranjske županije