Logo

X

Najava HeadOnEasta puni smještajne kapacitete OBŽ

Najbolje od Slavonije i Baranje posjetiteljima će biti ponuđeno od 6. do 8. listopada i to u staroj gradskoj jezgri koja sjaji novim sjajem, odakle je hedonizam u festivalskom obliku i započeo prije pet godina

HeadOnEast 2023. i ove će godine posjetiteljima ponuditi svojevrsni showroom svih manifestacija na području Osječko-baranjske županije koje se događaju tijekom godine i to putem trodnevnog festivala u novoobnovljenoj Tvrđi u Osijeku. Program su danas u ime organizatora događaja predstavili Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije i Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

– Riječ je o manifestaciji koja je nastala 2018. godine kada su Dani hrvatskog turizma održani prvi put na kontinentu, odnosno na području naše županije. Bila nam je želja upotpuniti sadržaj Dana hrvatskog turizma, a ujedno napraviti manifestaciju koju ćemo s godinama i razvijati. Danas je HeadOnEast jedna od najkvalitetnijih i najposjećenijih manifestacija na istoku Hrvatske – rekao je župan Anušić.

Najbolje od Slavonije i Baranje posjetiteljima će biti ponuđeno od 6. do 8. listopada i to u staroj gradskoj jezgri koja sjaji novim sjajem, odakle je hedonizam u festivalskom obliku i započeo prije pet godina.

– 6. i 7. listopada nastupamo s Vino.gradom i Beercuzom, u InDaSofi se sofisticiramo, u dječjim radionicama radimo radionice i za velike i za male. Ono što je novo, u Tvrđi pokušavamo iskoristiti sve što ona može ponuditi pa tako nastupamo u slavonskom sokaku s Dernekom, imamo Dvorište Baranja, Art livadu, Sajam vinila i Osječki glazboplov, Street food gdje ćemo prezentirati hranu na jedan drugačiji način. U Labosu vas čekaju rakije, a cilj nam je napraviti i najveći ovogodišnji kviz u Hrvatskoj na otvorenom s Dejanom Kotigom – najavila je Ivana Jurić.

Neizostavne su i ove godine Kuće svjetla koje HeadOnEastu daju posebnu prepoznatljivost, 8. listopada se HeadOnEastu pridružuje Gezijada ispred Slavonske kuće, a u pripremi su i sportski sadržaji.

Tijekom trodnevnog festivala ćemo sadržajem obuhvatiti široku publiku različitih afiniteta koji ne gledaju na turizam samo kroz tradicijski turizam koji je specifičan za naše područje, već traže nove, modernije i interaktivnije oblike turizma koji povezuju različite popratne sadržaje poput koncerata, radionice i gastro-etno ponude. Specifičnost ovogodišnjeg izdanja je taj što se HeadOnEast vraća u Tvrđu, koja je u potpunosti obnovljena te će samom događanju pružiti novi doživljaj – dodao je Anušić.

Vraćamo se u potpuno obnovljenu Tvrđu zahvaljujući obnovi Grada Osijeka, zajedničkim snagama oplemenjujemo taj prostor kao inače s festivalom koji donosi čini mi se najveću radost na ove prostore. Na različitim lokacijama osječke Tvrđe tako će se nalaziti interaktivni elementi HeadOnEasta, a Prehrambeno-tehnološki fakultet će upotpuniti program ocjenjivanjem piva i dodjelom nagrada najboljima.

Vraćamo se u potpuno obnovljenu Tvrđu zahvaljujući obnovi Grada Osijeka, zajedničkim snagama oplemenjujemo taj prostor kao inače s festivalom koji donosi čini mi se najveću radost na ove prostore. Ni jedan festival nije izazvao toliko pozitivnih povratnih informacija i vibracija kao HeadOnEast protekle četiri godine – istaknula je Jurić.

Da dobre vibracije neće nedostajati, jasno je već iz najave festivala, pa je pravo vrijeme za rezervaciju dolaska. 2023. godina je u turističkom smislu za Osječko-baranjsku godinu najbolja do sada, sve je veći broj gostiju koji istražuju istok Hrvatske, a prema svemu sudeći i za hedonistički vikend se traži krevet više.