Logo

X

Mladost bolja od Ribole Kaštela, a Mursa Osijek od Splita

Osječani su tako zadržali nepobjedivost u ovoj sezoni, dobivši Splićane s kojima su se puno više mučili u polufinalu Kupa Hrvatske

Dva su se zanimljiva susreta, od kojih je svaki mogao ponijeti epitet derbija, nudila u 20. kolu Superlige odbojkaša. Prvoplasirana Mursa Osijek na teškom je gostovanju igrala protiv trećeplasiranog Splita, a drugoplasirana Mladost u vječitom derbiju ugostila Ribolu Kaštela. Očekivala se teška bitka u oba susreta, utakmice možda i u pet setova, no sve je zapravo riješeno vrlo brzo, pobjedama Mladosti i Murse Osijeka od 3:0.

Osječani su tako zadržali nepobjedivost u ovoj sezoni, dobivši Splićane s kojima su se puno više mučili u polufinalu Kupa Hrvatske, kada je bilo 3:1. Sada je bilo uvjerljivih 3:0 (17, 22, 22), za 76 minuta.

I Zagrepčani su s glatkih 3:0 (17, 17, 19) dobili Kaštelane, revanširavši im se tako za poraz u polufinalu Kupa. Mladostašima je za pobjedu trebalo 75 minuta, a koliko su zapravo bili motivirani u ovom susretu najbolje govore riječi jednog od junaka pobjede, iskusnog mladostaškog reprezentativca Krune Nikačevića:

”Bili smo posebno motivirani za pobjedu nakon poraza u polufinalu Kupa Hrvatske od Ribole u Kaštelima. Rezultatski ova utakmica nekome možda izgleda lagana, ali iza pobjede stoji puno rada. Dali smo maksimum na terenu, tako da stvarno možemo biti zadovoljni.”

Ovo je Kaštelanima bio treći poraz u posljednjih desetak dana, nakon što su izgubili od Murse Osijek u finalu Kupa Hrvatske te odmah potom i dalmatinski derbi od Splita. Uzgred, u slijedećem kolu ponovno idu u goste neporaženoj i prvoplasiranoj Mursi Osijek.

U ostalim susretima lagane pobjede gostiju, Varaždinaca u Rijeci, Centrometala u Zadru i Marsonije u Sisku. Također, u petak je odigran i zaostali susret 18. kola u kojem je Ribola Kaštela kao gost s 3:0 savladala Sisak.

REZULTATI 21. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠA: Mladost – Ribola Kaštela 3:0, Split – Mursa Osijek 0:3, Sisak – Marsonia 0:3, Zadar – Centrometal 1:3, Rijeka – Kitro Varaždin 0:3. Slobodan je bio Rovinj.

U vodstvu je Mursa Osijek s 53 boda i skorom 18-0, druga je Mladost sa 48 bodova i skorom 16-1, treći Split s 39 bodova i skorom 13-6 te sigurni za play off, četvrta Ribola Kaštela s 37 bodova i skorom 12-6.

U subotnjim utakmicama 20. kola Superlige odbojkašica prvoplasirana Mladost u Splitu je bez većih problema sa3:0 pobijedila istoimenu ekipu i zadržala prvu poziciju. Splitska Brda bila su bolja od Poreča s 3:0 a u lokalnom derbiju Osijek je s 3:1 nadigrao Ennu Vukovar.

U posljednjem, nedjeljnom susretu odbojkašice Marina Kaštela su se bez većih problema za 73 minute obračunala s Olimpikom, pobijedivši ih s 3:0 u SŠD Boško Božić Pepsi u Trnskom.

Susret 20. kola između Dinama i Dubrovnika odgođen je zbog Covida 19, a Rijeka CO – Kaštela igraju 1. travnja.

REZULTATI 20. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠICA: Osijek – Enna Vukovar 3:1, Split – Mladost 0:3, Brda – Poreč 3:0, Olimpik – Marina Kaštela 0:3

Na tablici vodi Mladost s 55 bodova i skorom 18-2, Marina Kaštela je druga s 53 boda i istom omjerom pobjeda i poraza, dok su trećeplasirana Kaštela sa 47 bodova i skorom 16-3. Četvrti je Dinamo, također s utakmicom manje kao i Kaštela, s 33 boda i skorom 11-8.

Na začelju su Olimpik sa 4 boda i skorom 1-19, te posljednje plasirani Poreč s istim omjerom pobjeda i poraza, ali i bodom manje.

Foto: OK