Logo

X

Konferencija o poduzetničkim zonama na području pet slavonskih županija „Slavonija, mjesto vaše investicije“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s gradom Otokom organizira konferenciju o poduzetničkim zonama

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s gradom Otokom organizira  konferenciju o poduzetničkim zonama na području pet slavonskih županija pod nazivom „Slavonija, mjesto vaše investicije

Konferencija će se održati u petak, 10. svibnja 2019. godines početkom u 10 sati u Otoku, Trg kralja Tomislava 6/A, Vukovarsko-srijemska županija.

U izgradnji gospodarstva koje je inovativno i konkurentno, temeljeno na investicijama u proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta veliki dio svojih aktivnosti usmjerava na promicanje investicijskih potencijala Republike Hrvatske, kao i na promicanje različitih mjera, poticaja i potpora za ulaganja te pri tome razvija dijalog s jedinicama lokalne i područne samouprave, kako bi se unaprijedio odnos prema investitorima te stvorilo povoljnije poduzetničko i investicijsko okruženje. Stoga, cilj ove konferencije je na jednom mjestu prezentirati poticajne mjere i poduzetničke zone – lokacije budućih investicija.

U sklopu Konferencije održat će se zanimljivi paneli o tome kako poduzetničke zone utječu na gospodarske pokazatelje gradova i općina u kojima su osnovane te će se predstaviti i investitori koji su uspješno proveli svoje projekte na tom području.

Na prvom panelu „Slavonija – poželjna investicijska destinacija“ sudjelovat će potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Gabrijela Žalac, ministar državne imovine Goran Marić, predsjednica Hrvatske udruga poslodavaca Gordana Deranja i pomoćnik ministra turizma Robert Pende.

U sklopu drugog panela o Slavoniji kao poželjnoj investicijskoj destinaciji govorit će investitori iz tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Bjelin Otok d.o.o.,  Saint Jean Industries d.o.o. i Grad-Export d.o.o.