Logo

X

Istražite srijemsko vinogorje s čašom u ruci: Prvi Ilok Wine Weekend

Ilok Wine Weekend prilika je da se istinski upoznate s Ilokom i njegovom bogatom poviješću te da isprobate neke od najboljih vina iz regije.

Zima je prošla, a vinogradi se bude iz zimskog sna. Suncem obasjani brežuljci postaju živi i zeleni, a cvjetovi vinove loze najavljuju još jednu izvrsnu berbu. U ovo doba godine, dok priroda ponovno oživljava, nema boljeg načina za iskoristiti produženi vikend 29. i 30. travnja nego uz Ilok Wine Weekend – događaj koji slavi kulturu vina i gastronomije u srcu jednog od najpoznatijih vinogorja Hrvatske.

Ilok Wine Weekend, jedan od iščekivanijih događaja za ljubitelje vina, održat će se krajem travnja u Iloku u organizaciji udruge Posjeti Ilok uz potporu Grada Iloka, Vukovarsko-srijemske županije, TZ Grada Iloka i TZ Vukovarsko-srijemske županije. Cilj ove manifestacije je povezivanje vinara s osobama iz cijele Hrvatske i regije, ali i promocija Iloka kao turističke destinacije. Tijekom ovog dvodnevnog događaja posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinima iz iločkog kraja te se upoznati s tradicijom proizvodnje vina u Iloku.

Glavni događaj Ilok Wine Weekend-a održat će se 30. travnja, a to je Walk&Wine. Ovaj događaj nudi dvije rute pješačenja koje će posjetiteljima omogućiti istraživanje pitoreskne prirode Iloka, ali i upoznavanje s lokalnom vinogradarskom kulturom. Rute su prilagođene za sve razine kondicije te su posebno isplanirane kako bi se posjetitelji mogli opustiti i uživati u prekrasnom krajoliku.

Ilok Wine Weekend prilika je da se istinski upoznate s Ilokom i njegovom bogatom poviješću te da isprobate neke od najboljih vina iz regije. Tijekom manifestacije posjetitelji će moći kušati autohtona vina koja se proizvode na ovom području, kao što su graševina, traminac, rajnski rizling, frankovka i mnoga druga.

Osim vrhunskih vina, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, nastupima tamburaša i domaćih glazbenika te predivnoj prirodi. Stoga, ako ste ljubitelj vina i prekrasnih krajolika, Ilok Wine Weekend je događaj koji ne smijete propustiti, a prijave za prvi Walk&Wine moguće su putem linka! Vidimo se u Iloku 29. i 30. travnja.