Logo

X

Grk Karalis, Poljak Lisek i Dankinja Bonde Holm rekordima obilježili 6. “Memorijal Josip Gašparac”

Hrvatski predstavnici, Ivan Horvat i Ivan Paravac natjecanje su pred svojom publikom zaključili na petom, odnosno sedmom mjestu s preskočenih 5,42. Paravac, aktualni državni prvak dohvatio je i novi osobni rekord

World Athletics Indoor Tour Bronze, 6. Memorijal Josip Gašparac, skakački spektakl u gradu na Dravi zaključen je pobjedama Emmanouila Karalisa (5,72), te Caroline Bonde Holm (4,44).

U finalnom srazu favorita Piotra Liseka s grčkim predstavnikom, Karalis je u prvom pokušaju preskočio 5,72 što je Poljaku uspjelo tek u trećoj seriji. Pokazalo se, bio je to ključ slavlja, budući da je letvica za oba predstavnika na kasnijih 5,82 ostala nedostižna, piše HRT Radio Osijek.

Nabolji grčki i poljski skakač tako su podijelili rekord mitinga. Za šest centimetara popravili su prošlogodišnji Australca Marschalla (5,66), dok je Dankinja Bonde Holm naslijedila mađaricu Klekner, pobjednicu prošlogodišnjeg izdanja dva centimetra višim skokom, također najvišim ikada u osječkoj dvorani.

Hrvatski predstavnici, Ivan Horvat i Ivan Paravac natjecanje su pred svojom publikom zaključili na petom, odnosno sedmom mjestu s preskočenih 5,42. Paravac, aktualni državni prvak dohvatio je i novi osobni rekord: – Možda me na neki način i iznenadio, nosila me atmosfera, tečnost natjecanja, konkurencija. Ostali dečki, treba ipak priznati trenutno su jači od mene, ali sve u svemu bilo je savršeno, rekao je Paravac.

Svoje izdanje komentirao je i Ivan Horvat: – Iskreno očekivao sam malo više. Ciljao sam na 5,52, no nisam bio daleko. Dobar je ovo pokazatelj za pripremu sezone na otvorenom. Pohvale organizatorima, pohvale izvrsnoj publici, natjecanje je bilo za pamćenje, zaključio je Horvat, najtrofeniji hrvatski atletičar u ovoj disciplini. Naša jedina motkašica u elitnoj ženskoj konkurenciji Lara Juriša natjecanje je završila kao osma (4,07).

ELITE M

1. Emmanouil Karalis GRČKA 5,72 (Rekord mitinga)
2. Piotr Lisek POLJSKA 5,72 (Rekord mitinga)
3. Gillian Ladwig NJEMAČKA 5,62
4. Tom-Linus Humann NJEMAČKA 5,42
5. Ivan Horvat HRVATSKA 5,42
6. Juan Luis Bravo Recio ŠPANJOLSKA 5,42
7. Ivan Paravac HRVATSKA 5,42
8. Robert Renner SLOVENIJA 5,42
9. Dominik Alberto ŠVICARSKA 5,32

ELITE Ž

1. Caroline Bonde Holm DANSKA 4,44 (Rekord mitinga)
2. Juliana De Menis Campos BRAZIL 4,37
3. Sonia Malavisi ITALIJA 4,27
4. Hanga Klekner MAĐARSKA 4,27
5. Buse Arikazan TURSKA 4,17
6. Petra Garamvolgyi MAĐARSKA 4,17
6 Eleni-Klaoudia Polak GRČKA 4,17
8. Lara Juriša, HRVATSKA 4,07