Logo

X

FOTO: U osječkom Sakuntala parku postavljen džuboks

Nismo se usudili zaplesati, ali stvarno nam je bilo jako primamljivo... :)

Pet mjeseci bio je za građane zatvoren osječki Sakuntala park, koji je na Dan grada Osijeka, krajem prošle godine, svečano otvoren. Radovi vrijedni oko četiri milijuna kuna financirani su većim dijelom iz sredstava fondova Europske unije. Obnovljen je prostor od oko 6100 četvornih metara uključujući elektrotehničke instalacije i vodoopskrbu, rekonstrukciju 15 parkirališnih mjesta, izgradnju vrtnog paviljona, a postavljeno je i 18 stupova s led rasvjetom.

Parkom su osječani, a i mnogi drugi posjetitelji, otad prošetali stotinama puta. Danas smo otkrili nešto novo. Isped kina Urania nalazi se velika ploča s interaktivnim ‘touch screenom’. Nismo znali što je pa smo otišli provjeriti.

Ispostavilo se da je u parku postavljeno još jedno iznenađenje: radi se o džuboksu! Znamo, nismo ni sami mogli vjerovati. Ako prolazite samo usput, ili s ciljem idete tamo, navratite do džuboksa i pustite si svoju omiljenu pjesmu. Sigurni smo da će Vam popraviti dan.

Dotad, mi ćemo saznati tko je ‘krivac’ za ovo neobično iznenađenje: radi li se o stalnom detalju koji će krasiti novi park, je li to nekakva uvertira u iznenađenje kulturnog tipa koje priređuju osječka kina ili se pak radi o nečem trećem.

Jeste li za ples?

foto: Dubravka Krmpota