Logo

X

Državljanka Srbije, direktorica u Osijeku, utajila stotine tisuća kuna poreza?

Krivotvorila je i podatke o porijeklu robe i prijevozničku dokumentaciju te je oštetila državni proračun

Sumnja se da je državljanka Srbije, direktorica u Osijeku, utajila stotine tisuća kuna poreza, a na način, među nizom sumnji, da nije proknjižila izlazne račune vrijedne upravo 2.000.000,00 kuna.

2.000.000,00

U pitanju su 2.000.000,00 kuna. Vaš autor bi s tim novcem, kojeg zacjelo nikada u životu na hrpi neće vidjeti, vratio sve kredite, sagradio kolibu u šumi i uveo internet.

Uostalom, evo priopćenja u cijelosti …

PRIOPĆENJE

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27–godišnja državljanka Srbije počinila kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i utaja poreza ili carine. Kao direktorica osječkog trgovačkog društva 27-godišnjakinja nije proknjižila izlazne račune za kolovoz i rujan 2015. godine, u ukupnom novčanom iznosu većem od dva milijuna kuna. Krivotvorila je i podatke o porijeklu robe i prijevozničku dokumentaciju te je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za porez na dodanu vrijednost u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu – stoji u policijskom priopćenju.