Logo

X

Donacija šest vatrogasnih vozila

Vatrogasci iz Notthinghama donirali su šest vatrogasnih navalnih vozila vatrogascima Osječko-baranjske županije

Vatrogasci iz Notthinghama donirali su šest vatrogasnih navalnih vozila vatrogascima Osječko-baranjske županije. Svečano uručenje upriličeno je na dan svetog Florijana (4. svibnja), zaštitnika vatrogasaca, ispred Doma DVD-a Kneževi Vinogradi. Uz predstavnike vatrogasnih zajednica, primopredaji su nazočni župan Ivan Anušić, njegov zamjenik Goran Ivanović i drugi uzvanici.

Narednih dana vatrogasci iz Engleske održat će osposobljavanje vatrogasaca koji primaju ova vozila za rad na visinama, s hidrauličkim alatom i motornim vatrogasnim pumpama. Osim vozila, donirali su i više ljestvi, prijenosnih pumpi te kompleta osobne zaštitne opreme. Kako su u prosincu prošle godine već dostavili jedno vatrogasno vozilo, a u rujnu ove godine planira se donacija još 6 navalnih vozila, na taj način dobrovoljna vatrogasna društva u Osječko-baranjskoj županiji bit će opremljena s ukupno 13 britanskih vatrogasnih vozila.

To prigodom župan Ivan Anušić kazao je kako je rad vatrogasnih društava na području Osječko-baranjske županije za svaku pohvalu te im zahvalio i iskazao punu podršku za sve aktivnosti koje čine za zajednicu. Posebno se zahvalio donatorima iz Notthinghama jer će s njihovim vozilima i opremom biti unaprjeđen rad naših vatrogasnih društava. Ujedno ih je pozvao da ponovno dođu u Baranju, naravno kao turisti te se još jednom uvjere u našu gostoljubivost, što su oni već potvrdili.

foto: Osječko-baranjska županija

(obz.hr)