Logo

X

Deset Europa šampiona, tri Nacionalna i jedan Junior pobjednik na nedjeljnoj felinološkoj reviji u Osijeku

Posjetitelji izložbe će imati jedinstvenu priliku odabrati najljepšu mačku po njihovom mišljenju

Nakon više od 20 godina od posljednje izložbe održane u Osijeku, grad na Dravi u nedjelju će ugostiti neke od najtrofejnijih pasminskih mačaka Europe. Na revijalnoj izložbi koju u Trgovačkom centru Portanova organizira Savez felinoloških društava Hrvatske, bit će predstavljeno 65 mačaka 13 pasmina, od kojih čak 10 mačaka nose titulu Europa šampiona, a tri titulu Nacionalnog šampiona. Također, bit će prisutna i mačka koja je upravo postala međunarodni Junior pobjednik (eng. Junior Winner), a koliko je teško steći ovu titulu najbolje govori podatak da se radi o trećem Junior Winneru u povijesti hrvatske felinologije.

U Portanovi će u nedjelju od 10 do 18 sati biti predstavljene Bengalska, Britanska kratkodlaka, Ruska plava, Perzijska, Burmanska, Norveška šumska mačka, Maine Coon, Neva Masquerada, Ragdoll, Ocicat, Snowshoe, Devon Rex te Domaća mačka.

Posjetitelji izložbe će imati jedinstvenu priliku odabrati najljepšu mačku po njihovom mišljenju, jer će uz svaku ulaznicu dobiti glasački listić na kojemu mogu upisati svoga favorita. Proglašenje najljepše mačke po mišljenju posjetitelja planirano je za sam kraj izložbe, oko 17.45 sati.

Revija će imati i edukativnu vrijednost, jer će na svaki puni sati bit će predstavljena jedna pasmina, što je prigoda ljubiteljima mačaka da se pobliže upoznaju s njihovim karakteristikama i nauče mnoštvo detalja koji su važni u ocjenjivanju mačaka na izložbama. Također, Savez je za najmlađe posjetitelje pripremio likovnu igraonicu za djecu, koju će voditi iskusni edukatori.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje.