Logo

X

Dani otvorenih vinskih podruma u Đakovštini održani ovog vikenda

Uspješno završeni Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja. Ovaj događaj, koji se održava četvrtu godinu zaredom, privukao je brojne posjetitelje, ljubitelje vina, umjetnosti i kulturne baštine.

Ovogodišnji Dani otvorenih vinskih podruma, održani u slikovitim mjestima Mandićevac i Trnava, bili su izvanredno uspješni. Ovaj događaj, koji se održava četvrtu godinu zaredom, privukao je brojne posjetitelje, ljubitelje vina, umjetnosti i kulturne baštine.

Organizatori, Turistička zajednica grada Đakova u suradnji s Općinom Trnava i Općinom Drenje, uz podršku Turističke zajednice Osječko – baranjske županije, osigurali su bogat i raznovrstan program unutar Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije te 58. Đakovačkih vezova.

Petak, 21. lipnja – Mandićevac

U popodnevnim satima, vođena vinska šetnja kroz vinograde Mandićevca, iako pod užarenim suncem,  privukla je posjetitelje koji su uživali u degustaciji vina u lokalnim vinarijama. Dobivši čašu i nosiljku, pješačili su kilometrima mandićevačkim ulicama i vinogradima. U programu su sudjelovali: Vinska kućica Franjić, OPG Slaven Grgić te OPG Stjepan Viljetić, a večer je završila koncertom grupe Inzulin u Vinariji Đakovačka vina, gdje su posjetitelji uživali u delikatesama koje su pravile domaće udruge te vinima i glazbenoj ponudi.

Subota, 22. lipnja – Trnava i Mandićevac

Događaj je započeo likovnom radionicom za djecu pod nazivom “Maštovita paleta”, održanom u Vinskoj kućici Franjić u Mandićevcu. Djeca su imala priliku istražiti svoju kreativnost i stvarati umjetnička djela inspirirana prekrasnim vinogradima.

Drugi dan manifestacije u Trnavi je započeo folklornom radionicom za djecu “Zvuci slavonske baštine”, koju je vodila prof. Marijana Matijević. Djeca su kroz interaktivnu radionicu upoznala, otplesala i otpjevala tradicionalnu slavonsku pjesmu.

Poslijepodne je bilo rezervirano za vođenu vinsku šetnju Trnavom, gdje su posjetitelji uživali u posjetima lokalnim vinarijama i degustaciji vina na lokacijama: Misna vina, Praktikum za eno-gastronomiju SSS A. Horvata te Vinariji Apostol. Svi posjetitelji vinskih šetnji dobili su nosiljku i čašu za degustaciju. Svečani program 37. Bonavite bio je kruna večeri, a manifestacija je završila koncertom jednog od najpoznatijih izvođača tamburaške glazbe, Stjepana Jeršeka Štefa.

Dani otvorenih vinskih podruma još su jednom pokazali zašto su postali nezaobilazan dio vinskih manifestacija u regiji. Posjetitelji su uživali u vrhunskim vinima, kulturnim događanjima i stvaranju nezaboravnih uspomena. Vidimo se iduće godine na ovom izvanrednom putovanju kroz đakovački vinogradarski kraj!v