Logo

X

Čišćenje poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata – Lako i bez muke!

Nije komplicirano kako se čini ako slijedite nekoliko pravila! :D

Čišćenje poslovnog prostora izuzetno je bitno jer u njemu provodimo veliki dio svog dana. Čistoća podova je bitna zbog profesionalizma. U prostor dolaze određeni klijenti koji se vole, kao i svi, osjećati ugodno.

Vrlo je bitna i čistoća stolova na kojima se nalazi naš radni pribor: od uredskog pribora (papiri, kemijske olovke, dokumenti) i elektronike (računalo, laptop, telefon, mobitel) pa do svega ostalog što se nađe na stolu: šalice, posjetnice, kalići s biljkama, eventualne zdjelice s grickalicama, i slično. Ruke su nam većinom na stolu pa bi taj prostor trebao biti izuzetno čist.

Spomenut ćemo i stolice na kojima sjedimo i gdje možemo ostaviti jakne ili torbe, a koje je isto s vremena na vrijeme potrebno očistiti.

Prozori su ogledalo duše ali i ureda: ‘džabe’ što firma dobro radi ako su joj prozori prljavi! Jednako kao i podovi – jednostavno je neugodno boraviti u vidljivo nečistom prostoru. Paučinu na zidovima da i ne spominjemo… Ne radimo u pećini nego u uredu!

Što se tiče ugostiteljskih objekata čišćenje mora biti još i strože jer je to prostor u kojima se pripremaju i služe hrana i piće. U takvim prostorima sve treba biti higijenski čisto i uredno jer su hrana i piće nešto što unosimo u svoje tijelo. Mjesta bakterijama nema! S druge strane, kupci će vidljivo nečist prostor izbjegavati u širem luku.

Doduše, većina nas nije zadužena za čistoću prostora, već se za takve zadatke upošljavaju određene specijalizirane firme. Jedna od njih, a koja je zadužena za prostor Osijeka i okolice, je Mikić servis. Servis za čišćenje u ovom trenutku skrbi o 500-tinjak objekata razne namjene, od poslovne do stambene i skladišne.

“Čišćenje poslovnih prostora uključuje brojne sadržaje i brigu o našem partneru, a koju je najlakše sažeti u rečenicu kako je – sve naša zadaća!” poručuju iz Mikić servisa.

Briga o poslovnom prostoru uključuje čišćenje radnog prostora, sanitarnog čvora i ureda, brisanje prašine i podova, pranje zaostalog posuđa, uklanjanje paučina sa zidova i stropova, a ekipa izlazi i na teren izvan dogovora, po pozivu.

Ugostiteljski objekti čiste se na istovjetan način kao i svi poslovni prostori, uz proporcionalan angažman ovisno o zahtjevima određenog dana. Kod Mikić servisa čišćenje uključuje nekoliko vrsta paketa usluga njihovog angažmana, a kako bi klijenti dugoročno bili zadovoljni.

Eto, sad znate! Možete se baciti na posao ili uzeti telefon u ruke i prepustiti posao profesionalcima! Posluju već dugi niz godina, a povjerenje i odanost svojih klijenata uživaju s razlogom!

foto: pixabay (ilustracija)