Logo

X

Baš ste planirali krenuti u teretanu? Ne morate, sjedite i popijte čašu vina!

Novo istraživanje će vas oduševiti! :D

Sutra je ponedjeljak… Istina, nije prvi u mjesecu, ali i ponedjeljak je gotovo uvijek pravi dan za novi početak i zdrave odluke. Baš danas ste odlučili u teretanu? Ipak ne morate, sjedite u toplini vlastita doma i popijte čašu crnog vina. 😉

Pitate se, sigurni smo, kako i zašto ovo savjetujemo? Dragi naši čitatelji, novo istraživanje će vas oduševiti!

Nova istraživanja pokazuju da ukoliko pobjegnemo s treninga u kafić na čašicu crnog vina, nismo zapravo ništa izgubili.

Istraživanje koje je provelo Sveučilište u Alberti u Kanadi, pokazuje da je čaša crnog vina jednako efektna za naš organizam kao i sat vremena vježbanja u teretani, prenosi My Daily.

Naime, ovo Sveučilište je ukazalo na značajne zdravstvene prednosti koje daje resveratrol koji se nalazi u crnom vinu. Rezultati su pokazali da resveratrol proizvodi slične efekte onima koje dobijemo nakon vježbanja.

“Bili smo uzbuđeni kad smo shvatili da resveratrol daje slične rezultate koje biste iskusili nakon treninga izdržljivosti”, rekao je za Science Daily voditelj istraživanja Jason Dyck.

“Mislim da bi resveratrol mogao pomoći pacijentima koji žele vježbati, ali su tjelesno nesposobni”, dodao je Dyck.

U svakom slučaju, ovo vrijedi za ispijanje samo jedne čaše crnog vina, a još neke prednosti koje biste mogli iskusiti su poboljšanje gustoće kostiju i smanjenje kolesterola. Crno vino, kažu stručnjaci, dobro je i za kožne probleme poput akni.

FOTO: Pixabay