Logo

X

6. Farm Show Osijek

Ono što razlikuje ovaj show od ostalih je prikazivanje strojeva u radu

Prvi sajam u Republici Hrvatskoj specijaliziran za mehanizatore ove će se godine održati od 31. svibnja do 2. lipnja u Sportsko-zračnoj luci Osijek-Čepin. U ime organizatora, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj Darko Aračić, na konferenciji za novinare najavio je najveći sajam dosad po broju izlagača:

– Na ukupno 10 tisuća kvadrata izložbenoga prostora, 37 izlagača će od petka do nedjelje prezentirati najsuvremeniju tehniku i tehnologiju u poljoprivredi koju eminentni domaći, europski i svjetski brandovi nude. Osim mehanizacije i opreme, posjetitelji će moći vidjeti i sjemenske kuće, proizvođače zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pokusna polja te demonstracije strojeva – izvijestio je Aračić.

Potporu sajmu uime Grada Osijeka iskazao je i osječki dogradonačelnik Boris Piližota zahvalivši predsjedniku Udruge na njihovom šestogodišnjem radu i entuzijazmu koji su učinili ovaj sajam tradicionalnim:

– S obzirom na to da je Slavonija žitnica Hrvatske, Osijeku je osobito važan sve veći napredak Farm Showa kako bi postao glavni specijalizirani sajam ove regije i susjednih zemalja. Stoga sam razgovarao i s predstavnicima Županije o njihovom uključivanju u sajam sljedeće godine, sa željom da ga zajedno još snažnije podržimo. Konačni cilj nam je da izgradnjom Gospodarskoga centra u Osijeku dobijemo između ostaloga i reprezentativan prostor za održavanje ovakvoga sajma – naglasio je Piližota.

Prema riječima Slobodanke Radić, marketing menadžerice iz požeške tvrtke Agronom, prošlogodišnji sajam okupio je oko 4 tisuće posjetitelja, a – premda im veliki broj posjetitelja nije važan koliko njihov profil – ove godine očekuju ih i više.

– Važno nam je da to budu posjetitelji povezani s poljoprivredom, stoga nam je posebno drago što smo ove godine ostvarili suradnju s Poljoprivrednim fakultetom u okviru koje će profesori i studenti sudjelovati na sajmu.

Radić je ujedno istakla posebnost Farm Showa Osijek u odnosu na ostale slične manifestacije:
– Ono što razlikuje ovaj show od ostalih je prikazivanje strojeva u radu. Za taj smo dio sajma organizirali prezentacijsko polje na sredini sajma u okviru kojeg će gledatelji na tribini moći pratiti suvremene strojeve 14 različitih tvrtki.

Sajam će u 11 sati svečano otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Cijena ulaznice je 20 kn, a za djecu i studente ulazak je besplatan.

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/291176275155158/

(Osijek.hr)