Logo

X

6. DEER & BIKE – Draž, Baranja

Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan, cilj je uživanje u prirodi i učenje o Baranji

Udruga Karašicka Republika 23. travnja organizira biciklijadu 6. Deer & Bike u Dražu koja će i ove godine na dva kotača prikazati najbolje od svega što Baranja nudi.

Najdugovječnija baranjska biciklijada pružit će vam doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i vidikovaca Banskog brda do prostrane ravnice te kušanja tradicionalnih šokačkih proizvoda i upoznavanja kulturne baštine. Vožnja je turistička i ima edukativni karakter, tempo je lagan, cilj je uživanje u prirodi i učenje o Baranji. Većina biciklijade odnosi se na poljske puteve, a organizator ističe kako će zbog baranjske Planine biti i nekoliko žešćih uspona. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini,  biciklisti će relativno dugu dionicu odvesti Turskim putem na Banskom brdu. Duljina rute iznosi 50, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji.

Preporuka je MTB bicikl te obavezno kaciga! Start biciklijade je u 12 sati, u subotu 23. travnja kod Carevog podruma, Planina 12, Gajić.

Organizator biciklijade je ciklo klub „Karabic“, ogranak Draž Karašicke Republike te Turistička zajednica općine Draž.

Više informacija o samom događanju i prijavi možete pronaći na Facebook/Web stranici Karašicke republike te na Facebooku eventu: https://www.facebook.com/events/2110690022432197?ref=newsfeed