Logo

X

33 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

Na bolničkom liječenju je 57 osoba

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 379 uzoraka od kojih su 33 bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je u srijedu osječko-baranjski Stožer Civilne zaštite.

Kako navode, 11 novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, po četiri su iz Našica i Valpova, po dvije iz Belišća, Belog Manastira i Đakova, te po jedna s područja Čepina, Darde, Erduta, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petrijevaca, Strizivojne i Vladislavaca.

„Na bolničkom liječenju je 57 osoba. Njih 47 liječi se u KBC-u, od kojih je deset na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirano je deset pacijenata. Na području županije u samoizolaciji su 944 osobe“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su devet provjera osoba u samoizolaciji. Kršenje te mjere utvrdili su za državljanina Srbije na Graničnom prijelazu Erdut, te državljanina Mađarske na Graničnom prijelazu Batina koji nisu poštovali tranzit kroz Hrvatsku. Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(Hina)

Foto: arhiva