Logo

X

2. festival sira i vina u Valpovu

U dvorcu Prandau-Normann u Valpovu održat će se 2. Festival sira i vina

U subotu 11. svibnja 2019.g. od 17 sati u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu održat će se 2. Festival sira i vina. Radionicu sljubljivanja vodit će srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić.

Festival sira i vina u Valpovu prošle godine održan je po prvi puta iznenadivši sve okupljene svojom kvalitetom, brojem posjetitelja i pozitivnom energijom koja je zarazila dvoriste dvorca Prandau-Normann u Valpovu. Zvuči nevjerojatno, ali čak je i vina nestalo! Uz obećanje kako će vina ove godine biti dovoljno za sve, organizatori Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova i udruga Karašička Republika pozivaju sve generacije da posjete festival i podrže rad malih proizvodača sira i vina.

I ove godine se na festivalu očekuju vinari iz Baranje, Erduta, Kutjeva i Iloka, dok će jake snage slavonskih i baranjskih sirara predstavljati siroljupcima poznata OPG prezimena: Gagić, Durkovi, Glava i drugi, ali i male mljekare kao to je valpovačka. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi polutvrdih i tvrdih sireva s raznim dodacima kao što su kopar, vlasac, paprika pa čak i cimet. Osim sira i vina, moguća je degustacija suhomesnatih proizvoda, a organizatori najavljuju i zdravi program na najmlađe. Glavno gastro događanje će biti sljubljivanje sira i vina koje će voditi srebrni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić. Radionica je planirana za 19:30 sati.

Zvukovi funka, disca, jazz-a i rocka i ove godine će odjekivati dvorcem uz Juraja Jurlinu s bendom, NO Jazz Band iz Osijeka te DJ Flegmu. Dodatnu umjetničku crtu festivalu pružit će svjetlosne instalacije mađarskih umjetnika koji će prekrasnu kulisu valpovačkog dvorca dodatno začarati kako bi ostvarili potpunu sinesteziju okusa, mirisa, boja i zvukova. Organizatori pozivaju obitelji s malom djecom, bake i djedove te mlade osobe svih generacija da se posjete festival sira i vina i podrže rad malih proizvodača.

PROGRAM 2. Festivala sira i vina, dvorac Prandau-Normann Valpovo

Subota, 11. svibnja 2019. 17:00 Otvaranje festivala

18:00 Juraj Jurlina i bend

19:30 Radionica sljubljivanja sira i vina by Tomica Đukić

20:30 No Jazz band

00:00 DJ Flegma