Logo

X

1. Sajam OPG-ova – pretakanje znanosti u struku

Sajam je prvi korak povezivanja znanosti i struke

„1. sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“ koji je održan na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek obišla je jučer zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. Događanje je organizirano u suradnji sa Studentskim zborom FAZOS i ALUMNI Udrugom bivših studenata i prijatelja Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Sadašnji i bivši studenti zainteresiranim su posjetiteljima prezentirali proizvode OPG-ova kao i djelatnost Fakulteta.

Pozdravljajući nazočne uime djelatnika i studenata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, rektor osječkog sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac istaknuo je Sajam kao prvi korak povezivanja znanosti i struke.

-Ovo je izvrstan primjer kako se znanost pretače u struku. Zato sa zadovoljstvom mogu reći da je Uprava Sveučilišta preko Senata pokrenula i nekoliko inicijativa za osnivanje novih studijskih programa pa tako i o novom studiju koji bi potaknuo turizam i gastronomiju. Ovaj je sajam najbolji način prezentacije tog dijela gospodarstva koji je posljednjih godina sve značajniji. – rekao je rektor Guberac.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš nakon obilaska Sajma OPG-ova izrazila je uvjerenje kako je riječ o manifestaciji koja će postati tradicija te pronaći svoje mjesto među iznimno atraktivnim i posjećenim sajmovima.

-U današnje vrijeme kada su građanima većinom ponuđeni procesuirani proizvodi upitne kvalitete, imati u Osijeku ovakvu ponudu izvorne hrane s naših domaćih poljoprivrednih gospodarstava, uistinu je pravo bogatstvo za naše sugrađane i najbolji pokazatelj stvarne primjene stečenih znanja i vještina. Grad Osijek zato daje punu potporu ovako dobrim i kvalitetnim projektima – kazala je zamjenica gradonačelnika Osijeka.

U okviru sajma organizirane su degustacije kao i kratke prezentacije izlagača, njihovih OPG-ova i proizvoda te usluga, a najavljen je i interaktivni okrugli stol na temu: „Distribucija proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na europsko tržište“.

 

foto: Osijek.hr

(Osijek.hr)